ÖNCE VATAN, SONRA TURİZM!

Günlerdir gerek gezdiğim noktalarda gerekse de mesajları ile son gelişmeler ışığında "Turizm ne olacak" diye sorular alıyorum.  OHAL açıklamasının ardından da bu mesajların sayısı arttı. Gerek sektörde çalışanlar gerekse de çok sayıda esnaf arkadaşımız bu durumun turizmi nasıl etkileyeceğini soruyor. Konu oldukça sıcak. Turizmde yaşanan sıkıntılar ortada. Bunu çok iyi biliyoruz. Sektör tarihinin en kötü sezonunu yaşıyor.

Öncelikle, şunu iyi idrak etmemiz gerektiğini düşünüyorum.Ülkemiz oldukça sıkıntılı günlerden geçiyor. Yaşadığımız olaylar basit olaylar değil. Millet olarak darbeye hayır diyerek gösterdiğimiz birlik ve beraberliği bundan sonra da her zaman göstermeliyiz diye düşünüyorum. Gün birlik ve beraberlik günü. O yanlış yaptı, bu yanlış yaptı, O bu partili, bu partili bu ifadeleri kullandı ifadelerini bir kenara bırakıp birlik ve beraberlik içerisinde "ÖNCE VATAN!" söylemini ön planda tutmalıyız diye düşünüyorum.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı OHAL açıklamasında şunu söyledi ki bu çok önemli:

"Olağanüstü hal ilanının amacı ülkemizde demokrasiye, hukuk devletine, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için gereken adımları en etkin, hızlı şekilde atabilmektir"

OHAL Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Evet, şu anda normal hayat devam ediyor. Bu işi sıkıyönetim ile karıştırmak istemiyorum. Tabii ki sektörel anlamda yurt dışında bu konu farklı yorumlanacaktır, farklı düşünceler ortaya çıkacaktır. Ancak Fransa'da da 8 aydır OHAL uygulamasının da sürdüğünü unutmamak gerekiyor. Son olaydan sonra Almanya'da da 3 aylık bir OHAL uygulaması kararı alındı.

Hatırlayacağınız gibi, Fransa, münferit bir terör saldırısının ardından derhal OHAL'e geçmişti. Ülkede oylamayla OHAL 6 ay daha uzatılırken, OHAL uygulaması vatandaşların günlük yaşantısını aksatmazken güvenlik tedbileri en üst düzeyde devam ediyor.

İçinde bulunduğumuz Turizm sektörü tabii ki bu yıl oldukça zorlu bir yıl geçiriyor. Sıkıntı büyük. Ancak şunu da unutmamak gerekiyor. Eğer VATAN olmaz ise ne turizm ne de başka bir şey olur.

OHALde ne diyoruz!

Bu günleri de atlatacağımız inancı ile gelecek güzel günler için "ÖNCE VATAN!"