CENNETEN BİR KÖŞE, ''KURŞUNLU ŞELALESİ..''

18 m yükseklikten dökülen,7 adet küçük göletin küçük şelaleciklerle birbirine bağlandığı, 2 km'lik bir kanyon içindeki bu şelale 1986 yılında hizmete açılmış. Şelale ve piknik yeri 33 hektarlık bir alanı kaplıyor. Şelale içinde; manzara seyir teraslan, çocuk parkı, restoran, otopark, gezinti patikaları, içme suyu, WC var. Ulaşım kendi araçlarınızla olduğu kadar belediye otobüsleri veya minibüslerle sağlanabiliyor.

Kurşunlu Şelalesine geldiğimizde, inanılmaz bir kalabalık ile karşılaştık. Aslında ziyaretimizin hafta sonu olması nedeniyle, hem ziyarete gelen yabancı konuklar hem de piknik amacı ile şelaleye gelenler yoğun bir kalabalık oluşturmuşlardı. Kapı önünde bulunan develer ile deve keyfi yapmak isteyenleri de gördükten sonra Şelaleye adım attık.

 

Özellikle yerli turistlerin ilgisi var…

 

Kapı sorumlusu Mustafa İnce ile görüşerek kısa da olsa Şelale hakkında ve ziyaret edenlerin profillerini öğrenmeye çalıştık. İnce başladı bize anlatmaya..

 Her gün yüzlerce yerli yabancı bu güzellikleri görmek için şelaleye geliyor. Yemyeşil bitki örtüsü, seraları ve şelaleleriyle aynı zamanda cennetten bir köşe gibi burası. İçinde yedi küçük göleti, yeşilin her tonunu ve 100'ün üzerinde kuş çeşidini barındırıyor. Piknik yapılabilen Şelalede ayrıca büfelerimiz, alışveriş dükkanları, restaurantımız ve diğer hizmetlerimiz ile de onların hizmetindeyiz. Gelecek konuklarımız için onlara sadece bu cenneti keşfetmek ve tadını çıkarmak kalıyor. Genelde Ruslar Şelaleye ilgi gösteriyor. Rusların yanı sıra diğer ülkeler ve özellikle Antalya’yı gezmeye gelen yerli misafirlerimiz büyük ilgi gösteriyorlar.

Şelale’de Orman Bakanlığı'nca düzenlenen piknik alanı, şelaleden inen suyun akıp gittiği küçük bir derenin kenarında yer alan yaya gezinti yolu, bitki zenginliği yönünden, Antalya'nın en ilginç yerlerinden birisi olarak göze batıyor.

Piknik alanı, su değirmeni ve bitki tünelleriyle her mevsim yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Kurşunlu Şelalesine önce gezi yolundan giderek piknik alanında sola dönerek merdivenlerden ulaşıyoruz.  Özellikle bu gezinti yolu üzerinde ve Bitki Tüneli olarak adlandırılan bu bölümde, kış hariç diğer mevsimlerde bin bir çeşit bitki türü dikkatleri üzerine çekiyor.

Kurşunlu Şelalesi'nin Piknik Alanı ise; gürül gürül akan çeşmeleri, piknik bankları, düzenli çöp bidonları, ızgaralı ocakları, oyun alanları ile size tam bir piknik konforu sağlıyor. Özellikle hafta sonları Antalyalı vatandaşlarımız bu güzel ortamda pikniğin keyfini yaşıyorlar.  

 

Şelale’de yoğun kalabalık…

 

Yoğun bir kalabalık görüyoruz. Kimisi elinde fotoğraf makinesi ile bu anı ölümsüzleştiriyor, kimisi ise balıkları seyrediyor. Bir kesim ise suyun içinde dans eden yengeçleri seyrediyor.

Açıkçası tam bir doğal cennet burası..

On metre kadar yükseklikten düşen su, aşağıda küçük bir gölcük oluşturmuş. Mevsimine göre, etrafı sık yeşilliklerle sarılmış bu küçük gölde, balıklar, tatlı su kaplumbağaları, yengeçler ve balıklar bulunur. Bu küçük gölün batı yönünde çevre düzeni çalışmaları sırasında restore edilmiş bir de su değirmeni var. Buraya geldiğimizde değirmenin zamanın Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından restore edildiğini öğreniyoruz. Hala suların hızı ile dönen değirmen sanki geçmişi bize yaşatır gibi…

Hemen aklınıza şu soru gelecek biliyorum. Küresel ısınma sonrasında su seviyesinde bir değişiklik var mı? Diye. Evet geçen yıllara göre suyun akış hızının yavaşladığını bize iletiyor yetkililer. Ancak her şeye rağmen yine de tüm çılgınlığı ile akmaya devam ediyor Kurşunlu..Eğer sizde bu güzellikleri yaşamak istiyor, gitmedik merak ediyoruz diyorsanız hi durmayın hemen yolunuzu Kurşunlu’ya çevirin…