DENİZDEN 2365 MT. YE GAZA BASTILAR

Halil ÖNCÜ ( KEMER ) - Sea To Sky Kemer... İspanyol Mario Roman zirveye çıkan ilk isim oldu

DENİZDEN 2365 MT. YE GAZA BASTILAR

Bu yıl 10. su düzenlenen Sea To Sky Enduro en zorlu gününü yaşadı. İlk üç gün plaj, kanyon ve orman etaplarında yarışan sporcular son gün dağ mücadele etti. Kemer'in muhteşem doğal ortamında düzenlenen ve Ekstrem Enduro Motosiklet yarışları arasında bir dünya markasına dönüşen ve Türkiye'nin en büyük motosiklet yarışı olan Sea to Sky'ın son günü yine heyecanlı geçti. Onuncu yılındaki Şampiyonada 26 ülkeden 260 sporcu mücadele etti.

Saat 09.00'da verilen start ile Çamyuva Sahili'nden başlayan ve Olympos Teleferik- Tahtalı Dağı'nın zirvesinde 55 km'lik etap ile son bulan yarışta zirveye ilk çıkan isim İspanyol Mario Roman oldu. İkinciliği Güney Afrikalı Wade Young alırken üçüncülüğü ise İngiliz Graham Jarwis elde etti.

Organizasyon sorumlusu Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir yarış sonrası yaptığı açıklamada güzel bir Organizasyon olduğunu dile getirerek, " Bu yıl 10. Yılımız ve bu yıla özel olarak organizasyonumuzu farklı etkinlikler ile süsledik. Kazasız belasız bir yarış oldu. Daha önce yarışlara katılan tüm sporcularımızın istekleri ve önerileri doğrultusunda etaplarımızda daha adrenalin dolu bir yarış yaşattık. Sporcularımız son derece mutlu oldular. 26 ülkeden 260 sporcu arkadaşımız Sea To Sky da yarıştı. Bizi destekleyen ve bu yarışı izlemek üzere bizlerle olan tüm enduro severlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Alternatif turizm anlamında doğa sporlarına önem verdiklerini ifade eden Antalya ValiYardımcısı Nurettin Ateş, “Çok başarılı bir organizasyon oldu. Kemer’in güzellikleri zaten belli. Bir anlamda da Kemer’in tanıtımına katkı sağlanmış olundu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Kemer Kaymkamı Murtaza Dayanç da heyecan ve adrenalin dolu bir organizasyon olduğunu belirterek, “Yarışların Kemer’e katkı sağladığından eminim. Başarılı bir iş oldu. Emeği geçenlere ve yarışlara destek verenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise yarışların muhteşem geçtiğine değinerek, “Aslında anlatmaya gerek yok. Her şey ortada. Sporcular, yarışı izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Yarışlar, Kemer için büyük bir tanıtım oldu. Bundan sonraki yarışlar daha güzel olacaktır. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunarım.” şeklinde konuştu.

Organizasyonun ana sponsorlarından Olympsos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü ise yaptığı açıklamasında, “ Bu yıl 10.su düzenlenen Sea To Sky Enduro Şampiyonası bölgemize büyük bir renk kattı. Güzel bir heyecan yaşadık.  Turizm açısından da önemli bir organizasyon.. Bütün sporcuları ve misafirlerimizi zirvede ağırlamaktan,  bu organizasyona destek vermekten Olympos Teleferik olarak çok mutluyuz. Kemer Enduro Kulübü olarak müthiş bir iş çıkardılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Zorlu etapları geçen ve dereceye giren sporculara ödüllüleri Olympos Teleferik’te zirvede düzenlenen törenle verildi. Zirvede gerçekleşen ödül töreninde dereceye girenlere ödülleri Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu tarafından verildi. Ayrıca yarışın temasına özel Yörük Keyfiyeleri de sporcuların boynuna katıldı.