BAYRAMIN DOKUZ GÜN OLMASI ÇOK DOĞRU BİR KARAR!


Ülkay Atmaca, turizmdeki son gelişmeleri Halil Öncü'ye değerlendirdi. İZLEYİN!

Atmaca “Burada daha önce başka bir grup tarafından işletilirken dört yıl görev almıştım. Benden sonra 2014 yılında komple yenilendi bu tesis. Sherwood grubu Antalya’nın kendi öz kaynaklarını kullanan iyi bir grubu. Burada bu grupta olmaktan dolayı da ayrıca keyifliyim” dedi.



Umudumuzu Last Minute satışlarına bağladık!

Sezonu Turizm Yazarı Halil Öncü’ye değerlendiren Ülkay Atmaca ard arda yaşanan olumsuz gelişmenin turizmde etkili olduğunu söylerken “Ard arda yaşanan ciddi olumsuzluklar var. Rusya krizi ile başladık, sonra da terörle devam eden ve sonrasında da Almanya’da ermeni tasarı yasasının onaylanması ile devam eden sıkıntılar gündemde. Almanya’da hala çok sayıda kişi tatilini satın almadı. Özellikle Last Minute satışları ile Türkiye’ye gelmeleri konusunda çok ciddi bir potansiyelin olduğunu biliyoruz. Umudumuzu şu an buna bağladık. Sektörün alt dinamikleri, sivil toplum örgütleri, biz işletmeciler ve yatırımcılar elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz.  2016’yı en az kayıp ile atlatmayı umuyoruz. Şu ana kadar gelinen nokta çok iç açıcı değil. Mayıs sonu itibarı ile özellikle Antalya’da ve Türkiye’deki turist sayısında ciddi düşüşler var. Bunları nasıl arttırabiliriz, 2016 yı en hızlı ve en az zararla nasıl kapatabiliriz bunun peşindeyiz” diye konuştu.



Bayramın dokuz gün olması doğru bir karar!

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın da turizmi etkileyen diğer nedenler arasında olduğunu söyleyen Atmaca,  dokuz günlük bayram tatilinin ise sektöre katkı koyacağına inandığını söyledi. Atmaca, “ Tatil tercihini Avrupa Futbol Şampiyonası için kullanmış olanlar da mutlaka var. Bayramın dokuz gün olması çok doğru bir karar. Özellikle Ramazan Ayında tatilini yarıda kesip dönenler ya da Ramazan ayında tatil yapmayan birçok Türk misafir mutlaka dokuz günlük bayram tatilinde özellikle Antalya’yı tercih edip daha çok doluluklar yakalanacağına inanıyorum”