ÇIRALIDA YAŞAYAN ALMAN ÇİFT TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇİYOR
Kemerin yakından tanıdığı isimler arasında yer alan yeminli tercüman Ahmet Aykaç ve KEMİAD (Kemer İş Adamları Derneği) Başkanı Özgür Kurga çifti evinde ziyaret ederken, Wolfgang&Sabina Lezius konu hakkındaki düşüncelerini Çıralıdaki evlerinde basın mensupları ile paylaştılar. Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunan çift gelecek sonucu bekliyor.
Neden Türk vatandaşı olmak istediklerini anlatan Alman çifte, KEMİAD olarak hazırlatılan ve tarihte iki önemli dost olan ve birbirlerine Dostum! diye hitap eden 2.Abdülhamit ve 2.Wilhelmin bir arada oldukları taşbaskı bir fotoğraf, KEMAİD Başkanı Özgür Kurga tarafından takdim edildi. Özgür Kurga, Wolfgang&Sabina Lesius çiftine Türk vatandaşlığına geçmek için verdikleri karar için ve ülkemize gösterdikleri büyük ilgi için teşekkür ediyor, ev sahiplikleri için de ayrıca şükranlarımı sunuyorum dedi.

Lesius çifti tam bir Türk hayranı
Kendilerini her zaman bir Türk gibi hisseden Lezius çifti tam bir Türkiye hayranı. Yaklaşık 10 yıl önce bisiklet ile dünya turu yapmak amacı ile ülkelerinden çıkan ve Türkiyede Çıralıya gelerek bir daha bu bölgeden ayrılamayan Alman Çift, son dönem Avrupanın ve Almanyanın Türkiyeye karşı gösterdiği politikayı da tasvip etmediklerini belirtip, ısrarla Türklerin barış dolu insanlar olduklarını vurguluyorlar.

Türkiyede kendilerini çok güvende hissetliklerini belirten çift, Almanların tarihte her zaman Türkler ile de iyi bir dostluk sergilediklerine dikkat çekiyorlar. Neden Türk Vatandaşlığı sorusuna cevap veren Lezius Çifti, Türk vatandaşlığına geçerek dünyaya şunu göstermek istiyorum. Bu konu bizim için çok önemli. Yeryüzündeki bütün insanlar eşittir. Bu eşitlikten pay almayan insanlar mağdur olur. Bu nedenle dünyadaki tüm insanların bu eşitlikten pay alması gerektiğine inanıyorum dediler.
Türk idaresini yeryüzündeki en doğru ve adilane yönetim olarak görmekteyim!
Almanya ve Türkiye arasında son dönem yaşanan gelişmeler nedeniyle eşi ile birlikte çok üzgün olduklarını belirten Wolfgang Lezius, Şu an hali hazırda Alman Türk dostluğu kötü olmasından dolayı üzgünüz. Bunun Avrupanın politikasından kaynakladığını da biliyoruz. Hali hazırdaki Türk yönetimini Türk idaresini yeryüzündeki en doğru ve adilane yönetim olarak görmekteyim. Türk yönetimi Rus yönetimi ile doğru kararlar vermemiş olsaydı şu anda bir savaş yaşanabilirdi dedi.

Türkiyeyi dünyanın en güvenilir ülkelerinden birisi olarak kabul ediyorum!
Kendilerini Türkiye:de çok güvende hissettiklerini belirten Wolfgang Lezius, Türkiyenin dünyanın en güvenilir ülkelerinden birisi olduğunu ifade ederek, Hâlihazırda Alman turistleri Türkiyeye getirmek oldukça zor. Sadece Aman turistler değil tüm Avrupa. Çünkü Avrupalı halk ve özellikle Alman vatandaşlar terör olaylarından ve patlayan bombalardan olayı Türkiyeye gelmekten korkuyorlar. Fakat biz kendimizi Türkiyede çok emniyette hissediyoruz. Türkiyeyi dünyanın en güvenilir ülkelerinden birisi olarak kabul ediyorum diye konuştu.
Türk kahvesini çok seviyorlar
Alman çift açıklamaların ardından yaşadıkları evi konuklara ve gazetecilere gezdirdi. Tam bir Türk yaşantısının yer aldığı evde Türk Kahvesi ise içeceklerin başını çekiyor.







