YAĞMURA RAĞMEN TÜRK VALSLERİ İLE FARKLI BİR GECE YAŞADILAR

Halil ÖNCÜ ( KEMER ) - Müziğin ve dansın eşsiz büyüsü, Phaselis’in 2 bin yıllık tarihi atmosferinde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

YAĞMURA RAĞMEN TÜRK VALSLERİ İLE FARKLI BİR GECE YAŞADILAR

Kemer Belediyesi ve Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Phaselis Festivali’nde Müzik otoriteleri tarafından günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden birisi olarak tanınan Cihat Aşkın ile Türk Valsleri müzikseverlere farklı bir akşam yaşattı.

Festivale katılanların ilgisi gözlerden kaçmazken, havanın zaman zaman yağışlı olmasına rağmen Phaselis’in etkileyici tarihi atmosferinde muhteşem bir müzik gecesi yaşandı. Yaklaşın bir saat 15 dakika sahnede kalan Cihat Aşkın ve Phaselis orkestrası katılımcıları nostlajik bir yolculuğa çıkardı.

Cihat Aşkın yaptığı açılış konuşmasında, Türk Valslerinin önemine dikkat çekerek, “ Sizlerle birlikte olabilmek bizler için büyük bir onur. Türk valseleri projesi ile nostaljik bir akşam yaşıyoruz. Dünyada çok bilinen valsler var ama bizim de çok güzel valslerimiz var. Gülnihal’den, Dede Efendiden başlayarak, 200 yıl boyunca bizim de bestecilerimiz güzel valsler yazmışlar. Biz kendi kültürümüzde yarattığımız eserleri dünyaya niçin mâl etmeyelim? Bugün burada icra edeceğimiz valselerimizi sizler hepsini çok iyi biliyorsunuz, bizlere eşlik ederseniz çok seviniriz” dedi.