TÜRK TURİZMİ BÜYÜK HEDEFLERLE YOLUNA DEVAM EDİYOR!

Halil ÖNCÜ ( İSTANBUL ) - 2016 yılında yaşanan uçak krizi sonrası yaklaşık iki yıldan bu yana durgun bir seyir izleyen urizm sektörü bu yıl yükselişe geçti. 2015 yılına göre yaklaşık % 12’lik bir turist sayısı artışı yakalayan turizm sektörü hedefi daha da büyük görüyor.Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, büyük hedeflerle yola devam ettiklerini belirterek, Türk turizmin kapasitesinin bu olmadığını daha çok çalışarak daha büyük hedeflere koşacaklarını söyledi.

Kapasitemiz bu değil!

2015 yılına göre turist ayısında % 12 artış var. 2017 yılına göre % 32 oranında artış var. Sayılardan turizm sektörü çok memnun olmayabilir. Olmamalarını da çok doğal karşılıyorum. Çünkü bütün herkes Türkiye’nin potansiyelini biliyor. Bu rakamları çok daha arttırabileceğimizi biliyor. Dolayısı ile turizmcinin sayılardan mutlu olmaması bizi mutlu eder. Demek ki daha büyük hedefler koymamız lazım. Daha büyük hedeflere yürümemiz lazım. Kapasitemiz bu değil. Performansımız kapasitemizin altında. Çok kısa sürede çok daha fazla döviz girdileri sağlayacağız”

Önce sayı sonra fiyat!

Öncelikle gelen turist sayısının artışının devamını daha sonra da fiyatı arttırmak adına çalışmalar yapılaması gerektiğini de dile getiren Firuz Bağlıkaya bu konuda da şu açıklamaları yapıyor:

“Geçen seneye nazaran % 7 oranında gelir artışımız var. Söylediğimiz gibi önce sayıyı yakalayacağız sonra da fiyatı arttıracağız. Arz talep dengesinde başk bir kural uygulmanın mümkünü yok. Öncelşkle bu sayı işİhalletmemiz lazım”

Mektup arkadaşlığı ile ülkemizin tanıtımını yapan Umutcan Öncü’yü makamında ağırladı

32 ülkedeki arkadaşları ile mektup arkadaşlığı yaparak ülkemizin tanıtımını yapan ve PTT tarafından bu tanıtımları dolayısı ile adına Pul basılan genç Umutcan Öncü’yü makamında kanul eden TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, hak ettikleri çok büyük başarı ve rakamlara Umutcan gibi isimler ile ulaşacaklarını söyledi:

“Hakkettiğimiz bu rakamlara Umutcan gibi kardeşlerimiz vasıtasıyla ulaşacağız. Tek başına kendisini sorumlu hissetmiş, Türkiye’nin tanıtımı ile ilgili hiç tanımadığı insanlara mektuplar yazıyor. Aslında bizim potansiyelimizin ne kadar büyük olduğu, kaynağımızın ne kadar zengin ve motivasyonumuzun ne kadar zengin olduğunu göstermesi açısından da çok önemli. Bu Umutcan’larla inşallah, 100 milyon turist, 100 Milyar dolara ulaşacağız”