EMİN ÇAPA POYD’UN KONUĞU OLDU

HalilÖNCÜ ( BELEK ) - CNN Türk'te uzun yıllar görev yapan ve Ekonomi Müdürlüğü'nü de üstlenen ve daha sonra ayrılan Gazeteci Emin Çapa POYD ( Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği ) ‘un konuğu oldu.

EMİN ÇAPA POYD’UN KONUĞU OLDU

Emin Çapa bir sunum ile Türkiye Ekonomisinin geçmişi ve geleceği hakkında açıklamalarda bulunurken, girdisi akıl ve bilim, çıktısı Teknoloji olan yeniçağın başladığını söyledi. Çapa, “Yeni Teknoloji Trendleri: Gelecek Neler Getirecek?” Başlıklı Sunumu katılımcılar ile paylaştı.

POYD Üyeleri Emin Çapa’nın sunumu sonrasında yemekte buluşurken, POYD’a yeni üye olanlara üyelik belgeleri Başkan Ülkay Atmaca ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından verildi. Yemek öncesi ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege de, Antalya Tanıtım Vakfı olarak Antalya’dan götürülen eserlerin iadesini sağlamak ve kamuoyunda bu konu hakkında bir bilinç yaratmak amacıyla sürdürdüğü “Eserler Ait Olduğu Yerde Güzeldir” projesi kapsamında gelinen son durumu POYD üyeleri ile paylaştı.

Sektör bu işe çok büyük bir emek verdi!

Yemekte bir konuşma yapan POYD Başkanı Ülkay Atmaca, Thomas Cook İflası sonrası yaşanan gelişmeleri üyeler ile paylaştı. Atmaca, “ 178 yıllık bir dev maalesef gitti. 22 Eylül sabahında beni aradıklarında, mümkün değil Thomas Cook batamaz demiştim. Ama gelinen noktada yılda 19-20 Milyon turist taşıyan bir şirket 105 tane uçağı olan, onlarca destinasyonda hizmet veren bir dünya devi yok oldu. Aldığımız dersler bizi hızlı hareket ettirdi. Bunun da ana nedenlerinden bir tanesi 2016 krizi oldu. Çünkü 2016 krizinde sektörün ortaya çıkardığı dinamik Thomas Cook gibi bri dünya devinin batmasında bile zarar vermedi. Bugün 17 ekim. Genel Müdürü olduğum otelimiz Innvista olarak ben shorttayım. Konuştuğum birçok meslektaşımız da shorrta olduklarını söylediler.2018yılı Türkiye’ye turistin en çok geldiği yıldı.Şu an eylül sonu itibariyle Türkiye’de en çok turist aldığımız yılın yüzde 16 üzerindeyiz. 22 Eylül’de batan bir dünya devine rağmen bugün Antalya’da hemen hemen bütün tesisler dolu ve ayın 25’ine kadar yer yok.  Bu sektörün başarısıdır. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Çünkü sektör bu işe çok büyük bir emek verdi. Bütün paydaşların bakanlığından sivil toplum örgütlerine, acentelerden teline varıncaya kadar herkes çok ciddi emek verdi ve bu kadar bir dünya krizi Türkiye’de hissedilmeden imajımıza zarar verilmeden bu iş atlatıldı diyebilirim” dedi.

2020 yılı için bir sıkıntı görünmüyor!

Atmaca 2020 yılı beklentilerini de paylaşırken, “ 2020 için iyi bir yıl olacağını söyleyebilirim. Şu anki kış rezervasyonları Thomas Cook’un batmış olmasına rağmen gayet iyi. 2020 yılı için bir sıkıntı görmüyorum. Tüm görüşmeler olumlu”dedi.