MURAT GÖKHAN: 2018 SEZONUNDAN UMUDUMUZ ÇOK!..



Turizmde ve bölgesi Kemer'deki gelişmeleri turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendiren Gökhan, “Otelcilerin en büyük beklentisi umut. 2018’eki umudumuz çok çok iyi gözüküyor. Tabi bu neye göre dersiniz, 2014’e göre mi, 2016’ya göre mi? Bunu da sezon sonrasında göreceğiz. Şu andaki gidişat fena değil. İyi gözüküyor. İnşallah herhangi bir olumsuz gelişme olmaz ise bu sene geçmiş senelere nazaran, 2016’nın açığını kapatma şansına sahip olacağız. Bunun için hepimiz hazırız. Tüm turizmciler bu konuda hemfikir. Gelen misafirlerimizi buradan memnun olarak göndermeyi amaçlıyoruz” dedi.

Bölgemiz Rus ağırlıklı ancak, Moldovya, Romanya ve Macaristan’dan gelen misafirler de bölgemizi tercih etmeye başladı!

Kemer’in Rus destinasyonu olduğunu belirten Murat Gökhan “Bizim bölgemiz Rus destinasyonu. Ama bunun yanında Robinson Club’un hemen yanımızda olması Alman gençliğinin de bu bölgeye gelmesine neden oluyor. Ayrıca Moldovya, Romanya ve Macaristan’dan gelen misafirler de bölgemizi tercih etmeye başladı. Buda bizi ümitlendiriyor. Fakat Avrupa pazarı çok fazla yok bölgemizde. Daha önceden Polonya, Çek, Slovak ve Slovenya pazarı etkindi. Fakat son zamanlarda bunu da kaybetmeye başladık. İnşallah onları da önümüzdeki dönemlerde tekrar kazanmaya çalışacağız. Ama ağırlıklı olarak Rus operasyonu yoğun olan bir bölgeyiz. Yüzde olarak da %80 Rus, % 20 de hem yerli hem de diğer pazarlar alıyor” dedi.



Sektör bileşenlerinin heyecanını gözlemliyoruz…

Otellerin açmaya başladığı Kemer’de ve Çamyuva’da sektörün tüm bileşenlerinin heyecanını gözlemlediklerini belirten Gökhan “Bölgemizdeki esnafta yavaş yavaş dükkanlarını açmaya başladı. Bu bölgede Çamyuva Bölgemizde an itibariyle üç otelimiz sezona merhaba dedi ve otellerini açtı.  Bu heyecana kapılan diğer esnaf arkadaşlarımız da hazırlıklarını yapıyor. Tabii bizim otellerin tedarikçileri de gerekli hazırlıklarını yaptılar. Tedarikçi dostlarımızda daha yoğun bir sezon için çok daha fazla bağlantılar yaptıklarını söylüyorlar. İnşallah bu sene Kemer’e çok sayıda turistin geleceği bekleniyor” diye konuştu.