TATİLİNİZDE DOĞRU OTELİ SEÇMEK İÇİN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ!

Otel Seçerken…

RoomSuggestion olarak, oda odaklı bir kuruluş olsalar dahi otel seçiminin de bir o kadar önemli olduğunun altını çizen Haluk Bilen otel seçerken dikkat edilmesi gerekenleri şöyle açıklıyor:

•    Otelin Lokasyonu: Tatiliniz için otel seçerken en çok dikkat etmeniz gereken unsurların başında otelin lokasyonu geliyor. RoomSuggestion olarak her ne kadar kendimizi oda-odaklı bir kuruluş olarak konumlasak da şunu çok iyi biliyoruz ki, otel seçiminde en önemli konu ihtiyaca uygun lokasyondur. Planlama yaparken öncelikle ihtiyacı tam anlayarak hareket ederiz. Örneğin; alışveriş meraklıları en güzel alışveriş caddesine yakın olmalı, sanatsever galerilere ve müzelere. Burada kişisel zevkleri ve kişilerin o tatilden beklentilerini gözönüne almak ve kişiye özel bir seçim yapmak oldukça önemli.

•    Otelin Mimarisi ve Dekorasyonu: Bir başka önemli faktör ise otelin mimarisi ve dekorasyonu elbette. Bunların içine, otelin girişinden, lobby’sine, asansör ve koridorlarından, spa ve retoranlarına, toplantı odalarından, lounge’una bir çok unsur dahil edilebilir. Otelin koridor, lobby gibi iç mekanlarının dekorasyonu kişisel zevklerinizle uyuşursa, orada kendinizi mutlu hissedersiniz. Oteller, tarzının modern yada klasik, gösterişli yada sade bir çok şekilde dekore edilebiliyor. Bu noktada, kişisel zevkinizle uyuşanı seçmek çok önemli.

•    Otelin Sunduğu Olanaklar:Bunun dışında bir diğer unsur da otelin size sunduğu olanaklar şüphesiz. Otelin bünyesinde yer alan restoranlar, spa, havuz vb. olanaklar bir oteli seçerken mutlaka dikkat etmeniz gereken unsurlar arasında. Bunların yanında sunduğu sosyal etkinlikler de göz önünde bulundurulmalı.

Rüya Gibi Bir Tatilin En Önemli Detayı: Oda Seçimi…

Oda seçimi konforlu ve keyifli bir tatilin belki de en önemli detayı. Oda seçerken şu gibi özelliklere mutlaka dikkat edilmeli:

•    Odanın manzarası
•    Odanın genişliği
•    Odanın banyosu
•    Oda dekorasyonu
•    Odanın teknolojik donanımı
•    Ses ve Işık Yalıtımı

Bazı otellerde aynı oda tipinde bile kimi oda özellikleri değişkenlik gösterebiliyor. Wi-fi bağlantı hızının durumu, derin bir şekilde uyumak için odanın sessiz ve karanlık olması, yatağın rahat olması gibi faktörler her seyahatte önemlidir. Bunların totalde sizi tatmin etmediği sadece bir uykusuz geceye belki katlanabilirsiniz ama birinci geceden sonra tahammülünüz kalmaz. Keza manzara, dekorasyon gibi başka oda özellikleri de keyifli bir tatil için mutlaka dikkate almak lazım.

Biz RoomSuggestion olarak müşterilerimize de öncelikli olarak bu hizmeti sunuyoruz. Oda seçiminin, tatillerinizin mükemmel geçmesi için ne kadar önem taşıdığını unutmuyoruz ve aklınıza gelmeyecek ama konforunuz açısından bir o kadar önemli olan en ince detaylara dahi dikkat ediyoruz. Bu detaylar manzaradan, yatak kalitesine, ses ve ışık yalıtımından, odanın boyutuna, banyo ile ilgili detaylardan teknolojik olanaklara çeşitlilik gösteriyor.