SİDE KAZILARI 75.YILINDA

Side Müzesinde Barut Hotels’in Katkıları ile bir program düzenlendi

SİDE KAZILARI 75.YILINDA

Side Müzesinde düzenlenen etkinlikte, konukları Side Kazılarının 75 yılını anlatan fotoğraf sergisi karşıladı. Sergi ve kokteyl alanında bir araya gelen konuklar fotoğrafları inceledi.

Side Müzesinde düzenlenen etkinliğe, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, Side Müze Müdürü Özay Özgür Ağar, Barut Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Barut ve Levent Barut ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.Side Müzesi’nin hamam bölümünde oluşturulan kutlama alanında Prof. Dr. Feriştah Alanyalı Side Kazı Başkanları arasında yer alan ve Türkiye’nin ilk kadın arkeoloğu olarak tarihe iz bırakan Prof. Dr. Jale İnan büstünün açılışını yaptı.

Programda Side Kazıları’na destek sunan kamu kurum ve kuruluşları ile Side Kazılarının uzun yıllardır destekçisi ve resmi sponsoru olan Barut Hotels’e plaketleri Side Kazı Başkanı Prof. Dr. Feriştah Alanyalı tarafından verildi.

Barut Hotels plaketini Barut Hotels Ticari Direktörü Samuray Önen aldı.Önen ‘Side’de doğmuş, yatırımlarının çoğunu bu güzel beldede gerçekleştirmiş bir marka olarak; bugün burada bu özel günü paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Barut Hotels olarak Side kazılarını desteklemeyi sürdüreceğiz, teşekkür ederiz’’ dedi.

Program Antalya Senfoni Orkestrası Sanatçılarının arp ve çello dinletisinin ardından sona erdi.