RUSYA, KENDİNE DOST TURİST ARIYOR

Pandemi öncesi 2019 yılında 5 milyon yabancı turist ağırlayan Rusya bu sayılara yakın gelecekte bir daha ulaşamayacağa benziyor.

RUSYA, KENDİNE DOST TURİST ARIYOR

Kommersant gazetesi, ülkenin bir parçası olduğu jeopolitik krizden en çok zarar görecek sektörlerin başında turizmin geldiğini yazdı.
 
Gazetenin haberine göre, Rusya'ya en çok turist gönderen 10 ülkenin 7'si şu anda "hasmane ülkeler" listesinde. Dışişleri Bakanı Lavrov bu ülkelerin vatandaşlarının Rusya'ya girişini sınırlayacaklarını açıklamıştı.2019'da Rusya'yı ziyaret eden yabancı turistlerin yüzde 36'sı Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, ABD, İngiltere ve Güney Kore'dendi.Bu ülke vatandaşlarının Rusya'ya bir daha girememesi durumunda Rus turizminin elinde yalnızca Çinli turistler kalacak.
 
Kommersant gazetesi, Avrupalı ve Amerikalı turistlerin girişine yasak getirilmese bile, ülkenin zedelenen imajı ve kesintiye uğrayan havayolu trafiği nedeniyle turizmin bu dalının fiilen öldüğünü yazdı.Batılı turisti Çinli turistle ikame etme hevesi ise kursaklarda kalabilir. Habere göre, Çin artan koronavirüs vakaları nedeniyle çok sayıda bölgede yeniden kapanmaya gidiyor.

Diğer iki potansiyel turist kaynağı ise Hindistan ve İran. Rusya Türk turistlerin vizesiz girişini ise uçak krizinden sonra iptal etmişti. 2015'ten önce Rusya'ya gelen her 20 turistten 1'i Türk vatandaşıydı.(KAYNAK:TURKRUS.COM)