KEİK ( KARADENİZ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ KONSEYİ ) ANTALYA’DA



Prontotour’un organizasyonu ile Antalya’ya gelen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konseyi (KEİK) Rusya Ulusal Konseyi Başkanı Viktor Arhipov ve beraberindeki heyet Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde çeşitli açıklamalarda bulundular.

Konuk Heyet Antalya Gazeteciler Cemiyetinde gazetecilerin sorularını yanıtladı

Gerçekleşen ziyaret ile turizm, yatırım, ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek hedefleniyor. Heyette KEİK Rusya Ulusal Konsey Başkanı Viktor Arhipov’un yanı sıra, KEİK Rusya Ulusal Konseyi Türkiye Başkanı Erdoğan Gündüzpolat ,KEİK Rusya Ulusal Konseyi Danışmanı Kaderkayec Raşid, KEİK Rusya Ulusal Konseyi Başkan Vekili Karaçenkov Yevgeniy, KEİK Rusya Ulusal Konseyi Başkan Yardımcısı Ostapçenko Aleksandra, KEİK Rusya Ulusal Konseyi Kadro Yöneticisi Yakup Müftüoğlu, Kırım Cumhuriyeti Başkan Danışmanı Georgiy Şestak, Rusya Federasyonu Seyahat Acenteleri Birliği Başkan Vekili Yelena Gonyuk ile turizm alanında faaliyet sürürden İş Geliştirme Müdürü Olga Anisehenko da yer aldı.



Ali Onaran “Komşumuz değerli Ülke Rusya ve ülkemiz arasında turizm ilişkileri her geçen gün artarak devam ediyor”

Organizasyonun gerçekleşmesinde büyük rol oynayan Prontotour’un Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran yaptığı açıklamasında, “ Biz turizm yapıyoruz.  Turizm, kültürleri birbirlerine yaklaştırıyor. Komşumuz değerli ülke Rusya ve ülkemiz arasında turizm ilişkileri her geçen gün artarak devam ediyor. Türkler Rusya’ya gittiği zaman bizler kendimizi evimizde gibi çok keyifli hissediyoruz. Ve biliyorum ki, Ruslar da buraya Türkiye’ye, Antalya’ya geldikleri zaman aynı mutluluğu aynı huzuru buluyorlar. Son yaşadığımız bir olay oldu. Buna uçak kazası diyorum. Ondan sonra bir yavaşlama yaşadık. Ben diyorum ki, top yere vurdu, Topu yere attık ve top bundan sonra daha yukarılara doğru gidecek. Bundan sonra turizm iki ülke arasında daha çok gelişecek ve işlerimiz artacak” dedi.



Mevlüt Yeni, “Rusya’daki meslektaşlarımız ile sekiz yıla dayanan bir işbirliğimiz var”

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Mevlüt Yeni de konuk heyeti Antalya’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türk ve Rus dostluğunun önemine dikkat çekti. Mevlüt Yeni yaptığı açıklamasında, “ Biz Antalya Gazeteciler Cemiyeti olarak Rusya’daki meslektaşlarımız ile sekiz yıla dayanan bir işbirliğimiz var. Rusya Gazeteciler Birliği bizim Rusya’daki panterimiz. Türkiye’nin ekonomik ve siyasi alanda yaptığı çalışmalar ve gelişmeleri bizde medya anlamında üst bir seviyede sürdürüyoruz. İki ülke arasında son yaşananlardan sonra iş birliğinin temin edilmesinden sonra medya alanındaki çalışmalarımızı da hızlandırdık” dedi.



Viktor Arhipov  “Yeni ortaklarımızı aramaya geldik!”

KEİK Rusya Ulusal Konsey Başkanı Viktor Arhipov ise yaptığı konuşmasında yaklaşık 10 yıl önce Antalya’ya geldiğini o tarihten bu yana Antalya’daki değişimi ve gelişimi hayretle izlediğini söyledi. Ziyaretlerinin amacını da dile getiren Arkhipov, "Ziyaretimizin amacı, çevreyi görmek ve herhangi birtakım yeni izlenimler edinmek değil, burada yeni ortaklar aramak için geldik. Ekonomik alandan, ileri teknoloji ve turizm alanına kadar her alanda yeni ortaklarla ilişkiler kurmak istiyoruz" dedi.

Viktor Arhipov turizmdeki gelişmeleri de değerlendirirken, “Belirli durgunluktan sonra ekonomik ve ticari ilişkiler tekrar başladı. Daha önceleri yaklaşık 3 milyonun üzerinde Rus turist Türkiye'ye geliyordu. Bu sayıyı yine bu seviyelere getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.



Toplantı sonrası Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, konuk KEİK Rusya Ulusal Konsey Başkanı Viktor Arhipov’a bir flama hediye ederken, Arhipov’da Rusların uzaya macerasını anlattığı bir kitabı Başkan Yeni’ye hediye etti. Toplantı sonrası Cemiyet Binası önünde günün anısına bir hatıra fotoğrafı çektirildi.