DALAMAN VE ORTACA TURİZMİN GELECEĞİNDEN UMUTLU



Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ile Muğla Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik yaptıkları açıklamalarda yörelerinin doğal güzelliklerine dikkat çekerek, turizmde geldikleri noktayı da paylaştılar.



Başkan Şaşmaz “Dalaman’da yeni bir termal tesis çalışmamız var”

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz yaptığı açıklamada, Dalaman’da yeni bir termal tesis çalışmaları olduğunu ifade ederek, bölgelerindeki turizm gelişmesini şöyle değerlendirdi:

“Dalaman, Akdeniz’in en batısında, Ege ile Akdeniz’in birleştiği alanda olan şirin bir ilçemiz. Üzerinde uluslararası havalimanı olan, Türkiye’de 3. Uluslararası yabancı taşıyabilen bir havalimanımız var. Doğa güzelliğinin yanında, kaplıcamız ve sahillerimizin temizliği ve güzelliği de her zaman tercih edilmekteyiz.  Tarımda nar, portakal, mandalin, Limon, zeytin ve zeytinyağı gibi ürünlerimiz son derece güzel olmakla birlikte huzurlu ve sıkıntısı olmayan bir ilçedeyiz.  Dalaman’da yeni bir termal tesis çalışmamız var.  Bu konuda proje çalışmalarımız devam ediyor. Konaklaması ile birlikte kaplıcamızı ve kendi içinden ürettiği ve adını güzellik kınası olarak koyduğumuz ülkemizde sağlık açısından çok büyük bir fayda getireceğine inandığımız, doğrudan sedef hastalığına tedavi uygulaması yapabilecek bu çamuru da yapacağımız tesis ile ortaya çıkarmış olacağız”



Başkan Karaçelik “ Bölgemiz, İnsanların birbirinin yaşamlarına karışmadan beraberce yaşadığı yerlerdir”

Muğla Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise Ortaca’nın demokrasi kültürünü koruyan ve bir arada yaşamayı sağlayan unsurlara sahip bir yer olduğuna dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ortaca,  çok bilinen bir yer değil ama dünyaca ünlü Carettaların ve Dalyan’ın ve yine dünyaca ünlü İztuzu plajı ile Sarıgerme sahillerinin olduğu bir bölgedeyiz. Turizm dünyada ve Türkiye’2de gelişen olaylara bağlı olarak maalesef 2016’da büyük bir düşüş yaşadı. 2017 yılından umutlu olmak istiyoruz, ama çok da umudumuzu destekleyecek unsurlar görünmüyor gibi. Dünyada ve ülkemizde her şey çok hızlı değişiyor. İnşallah olumlu gelişmeler olur. Gelecek yıl bu anlamda turizm açısından iyi olur diye düşünüyoruz.  Dalyan, uzun yıllar çevre koruma tarafından denetlenen ve planları özel koruma kurulu tarafında yapılmış, doğallığı muhafaza edilmiş dünyaca ünlü Caretta kaplumbağalarının yuvalama merkezlerinden birisi. Bunun yanı sıra İngiliz Times Dergisi tarafından da dünyanın en iyi plajlarından birisi olan İztuzu plajına sahibiz. Antik kentimiz Kounos ile bölgedeki tarım aktivitelerimiz ve en önemlisi doğamız ile dikkat çekmekteyiz. Gelecek misafirlerimizi konuk etmekten de büyük bir mutluluk duyarız. Ortaca, Dalaman, Köyceğiz;  Antalya Bölgemizde olduğu gibi demokrasi kültürünün yüksek olduğu yerlerdir. Bölgemiz, İnsanların birbirinin yaşamlarına karışmadan beraberce yaşadığı yerlerdir. Bu nedenle de bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü ülkemizde ve dünyada beraber yaşama kültürünün giderek kaybolduğu bir süreci yaşıyoruz. Bizim yörelerimiz bu anlamda hala demokrasi kültürünü koruyan ve bir arada yaşamayı sağlayan unsurlara sahip bir yer. Misafirlerimizi ağırlamaktan da onur duyarız”


Turizm Yazarı Halil Öncü, Dalaman ve Ortanca Standında Başkanlar ve turizmciler ile görüştü.