İŞTE İTALYA!

Dünyanın en çok merak edilen ülkelerinden birisi olan ve herzerresinde tarih ve doğanın benzersiz güzelliklerini barındıran İtalya’da birtatil yapmayı düşünüyorsanız, MNG Turizm'in yurtdışı turları müdürü uzmanı Hamdi Bağbozan’ın tavsiyelerinekulak vermelisiniz.

İŞTE İTALYA!

Sizin için konuyu uzmanından dinledik. Bakın İtalya’da neleryapılır? Nereler gezilir? Genel hatlarıyla İtalya gezi rehberi sizin içinderlendi.

İtalya Tarihsel Miras Bakımından En İyi 5 Ülke Arasında Yer Alıyor

Avrupa’nın tarihi ve kültürel bakımdan zengin ülkelerindenbiri olan İtalya, orta büyüklüktedir ancak dolu dolu bir seyahat imkânı sunar.Ülke 51 UNESCO Dünya Mirası alanına sahiptir ve bu yönü ile de dünyada rekorubulunur.

Roma İmparatorluğunun uzun yıllar hüküm sürdüğü ülkede busebeple oldukça değerli eserler ve yapılar vardır. İtalya’da mutlaka görülmesigereken yerler gibi bir liste yapılmak istendiğinde bu oldukça uzun bir listeolur. İtalya’da görülmesi gereken yerler, konaklama ve kültürü hakkında birazbilgi verecek olursak.

İtalya’da Gezilecek Yerler

Tarihi ve kültürel yapısı oldukça zengin olan ülkenin herşehri son derece özel ve içerisinde farklı önemli eserleri barındırır. İtalyabaşlı başına eşsiz ve farklı bir atmosfere sahip bir ülkedir. Bu ülkeyi ziyaretettiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler ve eserler ise şöyledir;

Kızıl Şehir: Bologna

İtalya’nın Kuzeyinde yer alan şehir dokusu ve görüntüsü ileKızıl Şehir olarak bilinir. Şehirde özellikle Orta Çağ mimarisini gözler önüneseren birçok yapı vardır. Avrupa’nın en eski üniversitesi olan BolognaÜniversitesi bu şehirde yer alır. Ayrıca Piazza Maggiore, Neptün Çeşmesi,Arkeoloji ve Lamborghini Müzesi, Domenico Bazilikası ve daha birçok bölgedeziyaret edebileceğiniz yer vardır.

Limon Ağaçları ile Meşhur Sorrento

İtalya’nın oldukça popüler bölgelerinden biri olan Sorrento,aynı zamanda meşhur Amalfi Kıyılarının bulunduğu bölgedir. Bölgede yer alanlimon ağaçları şehre girdiğiniz anda sizleri hoş kokular ile karşılar. Bölgedegezmek ve konaklamak hem son derece konforlu hem de keyiflidir. İtalya’yıziyaret ettiğinizde Sorrento bölgesinde konaklayıp rahatlıkla civar ada vekasabaları gezebilirsiniz. Şehir bu yönü ile merkez niteliğine sahiptir.

Eşsiz Şehir Venedik

Sadece İtalya denildiğinde değil dünyada gezilecek yerler arasındailk sıralara sahip olan Venedik, herkesin mutlaka görmesi gereken şehirlerarasındadır. Kendine has yapılanması ve birbirine bağlanan kanalları ile insanıkendine hayran bırakır. 13. ve 17. yy. ticaretin ve sanatın kalbi olan şehirdeo dönemin çok fazla izleri bulunmaktadır.Her yıl başta romantik çiftler olmak üzere milyonlarcaturist bölgeyi ziyaret ediyor. Kış aylarında bölgede düzenlenen VenedikKarnavalı büyük ilgi veriyor ve coşkuyla kutlanıyor. Büyük Kanal, San MarcoBazilikası, San Marco Meydanı, Aziz Mark’ın Çan Kulesi, Rialto Köprüsü, SantaMaria Della Salute Bazilikası ve Accademia Galerisi bölgede görülmesi gerekenyerler arasındadır.

İtalya’nın Kalbi: Roma

İtalya denildiğinde akla ilk elen şehirlerden biri doğalolarak Roma’dır. Geçmişte ev sahipliği yaptığı Roma İmparatorluğu dönemindeoldukça hareketli günler geçirmiştir. Roma dünyanın en eski kültürüne sahipşehirlerinden biridir. İçerisinde bulunan Vatikan ile ayrıca dini açıdan daönemli bir yere sahiptir.

Geçmişte gladyatör dövüşlerinin yapıldığı ünlü Kolezyumşehrin simgeleri arasında yer alır. Trevi Çeşmesi, Roma Forumu, İspanyolMerdivenleri, Pantheon, Santa Maria Maggiore Bazilikası, Castel Sant’angelo veNavona Meydanı bölgede ziyaret edilecek yerler arasında bulunur.

Avrupa’nın Ticaret ve Sanat Merkezi: Floransa

Floransa İtalya’nın en önemli şehirleri arasında yeralmasının yanı sıra tüm Avrupa’da önemli bir yere sahiptir. Tarihte bünyesindeoldukça önemli sanatçılar yetiştiren Floransa’da kendinizi açık hava müzesindegibi hissedebilirsiniz. Herkesin bildiği bu önemli sanatçılar; Michelangelo veLeonardo da Vinci olmaktadır.

Rönesans’ın doğduğu yer olarak bilinen Floransa’da mutlakagezilmesi gereken yerler vardır. Bunlar; Floransa Katedrali, Duomo Meydanı,Giotto’nun Çan Kulesi, Santa Croce Bazilikası, Aziz Giovanni Vaftizhanesi veSanta Maria Novella Bazilikası olmaktadır.

Como Gölü

İtalya’nın en büyük 3. gölü olan Como Gölü oldukçapopülerdir. Milano üzerinden kısa bir tren yolculuğu ile ulaşabileceğiniz göldingin sulara ve yemyeşil bir doğaya sahiptir. Bilinen birçok ünlü ismin gölçevresinde evi vardır. Sylvester Stallone, Madonna ve George Clooney bu isimlerarasında yer alır.

Ayrıca gölün çevresinde yer alan Como Kasabası, Menaggio,Tremezzo, Varenna, Lecco ve Nesso eşsiz güzelliklere sahiptir. Como Gölügörüntüsü ve doğası ile İtalya’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasındabulunur.

Modanın Başkenti: Milano

Modanın kalbinin attığı ve alışveriş tutkunlarının gözdeşehirleri arasında yer alan Milano, yalnızca bu yönü ile öne çıkan bir şehirdeğil. Birçok kişi daha çok alışveriş için bölgeyi ziyaret etse de aslındabölgede mutlaka görülmesi gereken oldukça önemli tarihi yerlerde vardır.

Duomo Katedrali, Piazza del Duomo, Galleria VittorioEmanuele, Palazzo Reale, Museo Teatrale alla Scala ve Via Montenapoleone buyerler arasında bulunur. İtalya’nın Milano şehrini ziyaret ettiğinizdealışverişin yanı sıra bu önemli yerleri görerek oldukça etkili bir deneyimyaşayabilirsiniz.

Kulesi ile Meşhur Pisa

Ünlü Pisa Kulesinin bulunduğu ve İtalya’nın Toskanabölgesinde bulunan Pisa şehri yine İtalya’da mutlaka görülmesi gereken yerlerarasında bulunur. Her yıl dünyanın dört bir yanında binlerce turist meşhur PisaKulesi için bölgeyi ziyaret ediyor.

Floransa’dan kısa bir tren yolculuğu ile ulaşabileceğinizPisa şehrinde meşhur kule dışında gezip görebileceğiniz önemli yerler vardır.Bunlar; Museo Nazionale di San Matte ve Caroveno Sarayı olmaktadır.

İtalya’ya Ne Zaman Gidilir?

İtalya’yı ziyaret etmeyi düşünenlerin dikkat etmesi gerekenkonulardan biri ülkenin iklim koşullarıdır. İtalya’nın farklı bölgelerindefarklı iklim koşulları hâkim olduğundan kişiler gidecekleri bölgeye görearaştırma yapmalıdır.

İtalya’ya ne zaman gidilir konusunda belirtebileceğimizaslında net bir tarih yoktur. Belki de bu eşsiz ülke ve şehirlerini gezmek içinher mevsim ve her an uygundur. Bu eşsiz ülkede güzel zamanlar geçirmek içindaha fazla vakit kaybetmemeli ve bir an önce yola koyulmalısınız.

İtalya’da Kültürel Yapı

Geçmişten günümüze farklı ve bölgesel olarak krallıklar ileyönetilen İtalya’da bu durumdan kaynaklı kültürel farklılıklar vardır.İtalya’da bulunan 20 bölgenin tamamında farklı özellikler ve kültürler vardır.Bir bölgeden diğerine geçtiğinizde sanki başka bir ülkeyi ziyaret ettiğinizidüşünebilirsiniz. Özellikle ülkenin kuzey bölümünde bulunan şehirlerde yaşayanİtalyanlar güneyde yaşayan İtalyan halktan daha üstün olduğunu düşünür. Bununsonucunda güney bölgesinde yaşayan İtalyanların çok daha misafirperver ve dahacana yakın olduğu görülür. Onun dışında İtalya Avrupa’nın önemli ülkelerindenbiridir ve her bölgesi kendi içerisinde son derece gelişmiştir.

İtalya Mutfağı

Dünyanın en popüler mutfağına sahip olan İtalya’dayemeklerde kullanılan malzemelerin kalitesi oldukça önemlidir. Farklı tekniklerveya ürünleri karıştırmak yerine yemeklerinde kaliteli malzeme kullanmayıtercih ederler. Sade ancak kaliteli ürünler tüketilir.

Ayrıca ülkede zengin bir peynir ve şarap kültürü vardır.İtalya’da tadılması gereken eşsiz lezzetler vardır. Espressonun ana vatanıolarak bilinen İtalya’da kafe bulmanız oldukça güçtür. Çünkü bu tarz ürünlerdaha çok bar isimli yerlerde satılır. Bölgede denemeniz gereken oldukçalezzetli makarnalar, pizzalar ve deniz ürünleri vardır.

Ülkeyi ziyaret etmeyi düşünenler için, İtalya’da mutlakagörülmesi gereken yerler ve genel olarak ülkenin öne çıkan yönlerindenbahsetmek istedik. İtalya herkesin hayatında en az bir kerede olsa görmesigereken yerler arasında bulunur. Hem tarihi hem de kültürel yapısı ile oldukçazengindir.