DENİZ TURİZMİ YÖNETMELİĞİ REVİZYONA GİRECEK!

İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi’nin 5.Olağan meclis toplantısı merkez bina toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, 24 Temmuz 2009 tarihinde yayımlanan Deniz Turizmi Yönetmeliğinde yapılacak olan revizyonlar ile ilgili görüş ve öneriler de alındı.

DENİZ TURİZMİ YÖNETMELİĞİ REVİZYONA GİRECEK!

Toplantı Meclis Başkanı Berna Küner Vanmannekes’in açılış konuşması ile başladı. Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi olarak çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini dile getiren ve Temmuz ayının kendileri için önemli bir ay olduğuna dikkat çeken Berna Küner Vanmannekes, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı Oda olarak en iyi şekilde kutladıklarına dikkat çekerek, gelecek yıl kutlamaların çok daha kapsamlı ve görkemli bir şekilde yapılacağını söyledi. Toplantıda 2018 yılı Haziran ayı Gelir giderleri, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Kemal Piro tarafından sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

2019’da kendi binamıza taşınmayı düşünüyoruz!

İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, meclis üyelerine oda faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Temmuz ayı çalışmalarını özetleyen bir sunum ile paylaşan Çetin, İMEAK Deniz Ticaret Odası Merkez Ofisi ve Başkan Tamer Kıran’ın Antalya’ya gösterdiği ilgiyi ve desteği anlattı. Başkan Kıran’dan Antalya adına bir söz aldıklarını belirten Ahmet Çetin, “İMEAK Deniz Ticaret Odası Merkez Ofisi ve Başkan Tamer Kıran’ın Antalya’ya büyük ilgisi var. Kendisi Antalya ile çok yakından ilgileniyorlar ve isteklerimizi hiç geri çevirmiyorlar. Oda hizmet binamızın Liman Mahallesine taşınması ve özellikle kendi binamızın olması için her türlü desteği veriyorlar. 2019 yılında satın almak kaydıyla kendi binamıza taşınmayı planlıyoruz. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

Deniz Turizmi Yönetmeliği revizyona girecek!

Toplantıda, 24 Temmuz 2009 tarihinde yayımlanan Deniz Turizmi Yönetmeliğinde yapılacak olan revizyonlar ile ilgili görüş ve öneriler de alındı. Başkan Ahmet Çetin, konunun önemine dikkat çekerek, “Deniz turizmini; Kurvaziyer turizm, Marina İşletmeciliği, Yat İşletmeciliği, Günübirlik Tur İşletmeciliği, Bareboat İşletmeciliği, Su Sporları ve Su altı Sporları İşletmeciliği kapsamaktadır. Odamız üyelerinin büyük çoğunluğu ekmeğini deniz turizminden kazanmaktadır. 24 Temmuz 2009 tarihinde yayımlanan Deniz Turizmi Yönetmeliğinde revizyon yapılacak. Bu konuda tüm üyelerimizin görüş ve önerilerine ihtiyacımız var. Tüm üyelerimiz ve konu ile ilgili paydaşlarımız 15 Ağustos 2018 tarihine kadar Odamıza gereken öneri ve taleplerini iletebilirler. Bunun için bu yönetmelik çok önemlidir” dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi’nin bir sonraki toplantısı 28 Ağustos 20018 salı günü gerçekleştirilecek.