AB-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ TURİZME NASIL YANSIYOR?

AB-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ TURİZME NASIL YANSIYOR?
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) faaliyet gösteren  Antalya Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Turizm Fakültesi ve Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) işbirliğinde "AB-Türkiye İlişkilerinin Turizm Sektörü Üzerindeki Etkileri ve Türkiye'nin Yeni Turizm Hedefleri" konulu panel 28 Kasım 2016 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

AÜ Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Beykan Çizel'in moderatörlüğünü  üstlendiği panelde ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve ünlü aşçı, fotoğrafçı ve haber muhabiri Wilco van Herpen konuşmacı olarak yer aldılar.

Panelin açılış kısmında Yusuf Hacısüleyman, AB-Türkiye İlişkilerindeki son durum ve turizm sektörü üzerine etkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca bölgedeki turizm kapasitesi, sektörde yaşanan sorunlar ve yeni turizm perspektifleri konularına da değinen Yusuf Hacısüleyman'ın konuşmasının ardından Wilco Van Herpen ise Türkiye'de kültürler arası ilişkiler ve farklı turizm hedefleri üzerine bir gezginin açısından değerli tecrübelerini dinleyiciler ile paylaştı.

Soru-cevap kısmıyla sona eren panelde ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince hazırlanan Antalya Tabloları moderatör ve konuşmacılara takdim edildi.