2008'in en iyi haberi -Alanya-Gazipaşa Havalimanı ihalesinin onaylandı...

ÇOK İYİ OLACAK

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, ihalenin onaylanmasının bölge açısından çok iyi olacağını ifade etti. Onayı 2008 yılının ‘en iyi haberi’ olarak niteleyen Sipahioğlu, “Havalimanı konusunda elinden gelen çabayı sarf eden herkese teşekkür ediyorum. Bu süreçte kazanan Alanya oldu” dedi.

DEMİRTAŞ’A TALEP ARTAR

HavalİmanInIn açılmasının Demirtaş’a yarayacağını söyleyen AKP’li Demirtaş Belediye Başkanı Mustafa Karagöz, “Gazipaşa’da açılacak havalimanıyla birlikte beldemizde arsa fiyatları artacak ve büyük talepler olacak. Bu kapsamda beldemizde yatırım hızlanacak. Beldemiz böylece turizm ve emlak sektörü yöneticilerinin gözdesi haline gelecek” diye konuştu.

Siyasiler ne dedi?

AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney “Alanya’nın menfaatleri neyi gerektiriyorsa biz onu yapıyoruz. Bu onay, Alanya’nın geleceği için bir başlangıçtı. 2008 yılında bu tür olumlu durumlar yaşanmaya devam edecek. Herkes bunu böyle bilmeli.”

MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar “Bir an önce TAV’ın projeyi hayata geçirmesini temenni ediyorum. Alanya ve bölge turizmi için zaman kaybı yaşanmamalı.”

CHP İlçe Başkanı Bülent Kandemir “Bundan daha iyi bir haber olamaz. Havalimanının Alanya turizmine çok şey katacağına inanıyorum. İlk başta etkisi olmayacak ama ileride çok etkisi olacaktır.”

ANAVATAN Partisi İlçe Başkanı Şevki Türktaş; “Geç kalınmış ama olumlu yönde alınan bir karar. Antalya lobisi kırıldı. İhaleyi onaylamakla Antalya lobisini de kırmış oluyorlar.”

DP İlçe Başkanı Yaşar Uysal; “Biz eleştirmesini de biliriz, teşekkür etmesini de. İhalenin onaylanması için çaba sarf eden bölge milletvekillerine ve iktidarın ilçe teşkilatına da teşekkür ediyoruz.”

Turizmcilerin görüşleri

İhalenin onaylanması turizmcileri de sevindirdi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner; “Biraz gerginlikler yaşandı ama, sonuç iyi oldu. Alanya için dönüm noktası. Alanya ve Gazipaşa turizmde ciddi mesafe kat edecek. Alanya’da turizmi 12 aya yaymak için ciddi bir ivme kazandık.” Oba Otelciler Birliği Başkanı Hızır Bozdoğan; “Bu tarihi bir fırsat. Tur operatörleri, 2008’le birlikte konaklama tesislerine büyük bir talep gösterecek. Otellerin dolulukları üst seviyeye çıkacak ve kışın kapanan oteller de açık kalacak. Emlak ve gayrimenkul piyasası canlanacak. Emeği geçenlere minnettarız.”

Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Kahya, “Hayırlı olsun. Mutlaka olumlu bir getirisi olacak. Yazın havaalanı faaliyete geçerse, turizmde büyük artış görebiliriz.” ( KAYNAK: AKŞAM AKDENİZ )