UNESCO 70. YILINDA PARİS'TE GAZİANTEP MUTFAĞI'NDAN ÖRNEKLER SUNDU

Paris UNESCO Genel Merkezi’nde UNESCO 70’inci yıldönümü ve Türk sözlü geleneğinin efsanevi Dede Korkut kitabının bilinen ilk nüshasının bulunmasının 200’üncü yıldönümü nedeniyle konser verildi. Birleşmiş Milletler eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO Genel Merkezi’nde düzenlenen konser Uluslararası Türk Akademisi sponsorluğunda gerçekleşti.Türk edebiyatının başyapıtlarından Dede Korkut destanından esinlenerek hazırlanan programda senfoni orkestraları eşliğinde, Azeri, Kazak, Türk ve Türkmen sanatçılar, ozanlar ve müzisyenler tarafından Türk edebiyat sanatının müzikal sunumu yapıldı.

UNESCO Yaratıcı Şehirler içinde yer almak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi konserin ardından verilen resepsiyona ev sahipliği yaptı. 1000’den fazla konuğa Gaziantep yöresel mutfağından dolma, sarma, börek, köfte, kebap çeşitleri, Antep baklavası ve Antep fıstığının yer aldığı ikramlar sunuldu.
Etkinliğe, Türkiye UNESCO Ulusal Komisyonu, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Türkmenistan daimi heyetleri, katılımcı ülke büyükelçileri ve çok sayıda davetli katıldı.

TAŞFED uyesi Gaziantep Profesyonel Aşçılar ve İşletmeler Derneği Başkanı  Doğa ÇİTÇİ “Böyle bir etkinlikte görev almak ve Gaziantep mutfağı sunumlarını yapmak bizim için çok onurlandırıcı olmuştur” dedi.