TÜRSAB BAŞKAN ADAYI FİRUZ BAĞLIKAYA, BÜYÜK BULUŞMADA ACENTECİLER İLE BİR ARAYA GELDİ



Değişim Hareketi, TÜRSAB seçimlerine sayılı günler kala, Antalya'da Concorde Hotel'de büyük bir etkinlik düzenledi. 500'ün üzerinde seyahat acentasının katıldığı yemekli toplantıda konuşan TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya, sözlerine, neden aday olduğunu açıklayarak başladı.

Mevcut yönetimin acentelerin yaşadığı sıkıntıları ciddiye almadığını savunan Firuz Bağlıkaya, "Bizim herhangi biriyle kişisel bir sorunumuz yok. Geçmişte birlikte çalıştık. Bir takım şeyleri orada birlikte yapmaya çalıştık. Yapılamadığını görünce de ayrıldık. Derdimiz mevki ve makam değil... Herhangi bir şekilde mevki ve makam sıkıntımız olsaydı, ikinci başkanlıktan istifa etmezdik. Gerçekten temsilde sıkıntılar yaşadığımız için, acentaların hak ve hukukunu koruyacak bir yapıyı tesis etmek için yollara düştük"dedi.



Acentaların başka işler yapmadan geçinemez hale geldiğini söyleyen Firuz Bağlıkaya, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Van'da bir arkadaşla sohbet ediyoruz. Komşusu acenta açmış. Neden açtığını sormuş "Abi büfe açacaktım param yetmedi, o yüzden acenta açtım'' demiş. Acentecilikte geldiğimiz nokta bu..."



Bizim mesleğimiz son derece onurlu bir meslek. Vatana hizmet ediyoruz. Cari açığın yüzde 80'nini biz kapatıyoruz. Çok önemli bir iş yapıyoruz. Türbülanstan geçiyor olabiliriz, dertlerimizi anlatmayan bir yönetimimiz olabilir, ama bu onurlu meslekten kimse vazgeçmesin. Bu sıkıntıları hep birlikte aşacağız. Tek bir isteğimiz var sizden; mesleğinizi değiştirmeyin başkanınız değiştirin"