TÜRK ACENTELERDE YENİ BİR SİNERJİ

COOP TRR, Almanya’dan Türkiye’ye yönelik talebin Nisan ayından itibaren yükseleceğini öngörüp çalışmalarını bu yönde yürütürken, bir yandan da 'Online Akademi' ile sinerji oluşturuyor.

TÜRK ACENTELERDE YENİ BİR SİNERJİ

Almanya'dan Türkiye'ye turist akışının kilit oyuncuları olan Türk kökenli seyahat acentecilerinin çatı kuruluşu Avrupa Türk Seyahat Acenteleri Birliği (COOP TRR), yeni sezon için gün sayıyor. Türkiye'nin en büyük turizm pazarlarından olan Almanya'dan gelen turist sayısının artması için tanıtım çalışmalarına hız veren COOP TRR, bir yandan roadshowlar (tanıtım turları) düzenlerken bir yandan da yeni hayata geçirdiği 'Online Akademi' ile sinerji oluşturuyor.

COOP TRR'nin her geçen gün büyüdüğünü, üye sayısının bin 200'e yaklaştığını söyleyen CEO Cumhur Sefer, Almanya'nın birçok kentinde yeni sezon için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, Mart ve Nisan aylarında yoğun olmak üzere COOP TRR üyesi acentelerle buluşacakları şehirleri şöyle sıralıyor: Köln, Essen, Dortmund, Berlin, Hamburg, Bremen, Münih, Nürnberg ve Frankfurt. Sefer, "Sıcak satış yapan Türk kökenli acenteler ile bir araya gelerek hem sezon çalışması yapıyor hem de yeni işbirlikleri ve fikir alışverişleri için kapı aralıyoruz. Pandemi nedeniyle bu tür buluşmaların önemi çok daha büyük oluyor; yüz yüze toplantılar herkesin motivasyonunu yükseltiyor" diyor.

Yılbaşından itibaren "COOP TRR Online Akademi Eğitim Seminerleri"ne başladıkları bilgisini de veren Cumhur Sefer, her hafta devam eden bu seminerler ile yeni bir sinerji yarattıklarını kaydediyor. Sektörün en güncel konularını uzmanların sunumlarıyla katılımcılarla paylaştıklarını belirten Sefer, "Öncelikle bazı rezervasyon yazılımlarının programcılarıyla biraraya geldik; gördüğümüz ilgi sevindirici. Hem Almanya hem Türkiye'den uzmanlarla; bizimle tanışmak isteyen veya bizim tanımak istediğimiz sektör temsilcileri ile buluşuyoruz. Örneğin yeni ve iddialı bir şirket olan Namila Tour, geçtiğimiz günlerde konuğumuz oldu" diye konuşuyor.

COOP TRR Online Akademi'nin Koordinatörlüğü'nü akademisyen Zekeriya Çil yürütüyor.Almanya’daki Bochum Ruhr Üniversitesi'nde akademik kariyerine devam eden Çil, COOP TRR üyeleriyle turizm sektörü temsilcilerini alternatif turizm çeşitleri, turizm teknolojileri ve ilgi çekici  pek çok konuda buluşturuyor. Konular daha çok özel ilgi, gastronomi, kültür, doğagibi alanlara odaklanırken, alternatif tur rotaları veya yerel destinasyon tanıtımlarına yönelik seçiliyor. Seminerler, her hafta Salı günü sabah 09.30'da Zoom programı üzerinden gerçekleştiriliyor.

Almanya'dan Türkiye'ye operasyonlara başladıklarını da açıklayan Cumhur Sefer; otel, villa, tekne ve araç kiralama ile transfer hizmetlerinin teknolojik altyapısının hazır olduğunu bildiriyor. Nisan ayından itibaren talebin başlayacağını ve tırmanışa geçeceğini öngören Cumhur Sefer, şunları ifade ediyor: "Almanya'dan Türkiye'ye olan talep, geçen yıl da Nisan'da başlayıp Ağustos, hatta Eylül’ün sonuna kadar sürmüştü. Bazı acenteler bu kısıtlı sürede 12 aya denk gelecek cirolar yapabilmişti. İşte bu yıl da beklentimiz bu yönde".