TURİZMDE VERGİ UYGULAMALARI KİTABI

38 milyon turistle dünyada en fazla turist çeken 6. ülke olan Türkiye bu alanda sağladığı yaklaşık 34 milyar dolar gelirle de ihracatındaki en büyük iki kalem olan tekstil ve otomotiv sektörlerinin toplamından fazla turizmden gelir elde ediyor.Sektörün yaklaşık 1,5 milyona ulaşan bir istihdam kapasitesi bulunurken,Turizm sektörünün gelir ve istihdam anlamında yarattığı bu büyüklüğe rağmen gerek mevzuat gerekse yetki ve planlama anlamında önemli sorunlar yaşadığı da göze çarpıyor.

Sektörün vergi ve muhasebe alanında yaşadığı mevzuat karmaşasına çözümler sunma ve bu alanda faaliyet gösteren mükelleflere kaynak olması amacıyla hazırlanan “Turizmde Vergi Uygulamaları” kitabı Ocak 2015 itibariyle PwC Türkiye yayınlarından çıktı.Devlet Gelir Uzmanları Cem Arslan ve Ferit Öz’ün Maliye Bakanlığı merkez teşkilatında Kurumlar Vergisi ve Katma Değer Vergisi
birimlerindeki 12 yıllık birikimlerini yayına dönüştürdükleri kitap, turizm sektörüne yönelik güncel bir uygulama rehberi olma noktasında.

Kitap, vergi mevzuatında yer alan ve turizm işletmelerini ilgilendiren vergi ve muhasebeye ilişkin hususları sistematik şekilde bir araya toplamak ve turizm sektöründe yer alan tüm kişi ve işletmelerin durumlarına açıklık getirmek amacını taşıyor.

Kitapta turizm sektöründe faaliyet gösteren;

- Oteller

- Seyahat acenteleri

- Devre mülk, devre tatil satışı yapan işletmeler

- Sağlık turizmi kapsamında yabancılara hizmet veren hastaneler

- Yazlık, rezidans, daire kiralayanlar,

- Rehberler, animatörler

vb. kurum ve kişilere yönelik vergisel hususlar örneklerle açıklanmıştır.

Vergi mevzuatı ile ilgili belirli bir vergi türünü esas alan klasik yayınların ötesine geçerek belli bir sektördeki tüm aktörleri ve iş akışlarını kavrayan kitap, bu anlamda turizm sektörün ilk ve tek rehber yayın. Kitap; denetim, vergi ve danışmanlık hizmetlerinde dünyada ve ülkemizde lider kuruluşlardan olan PwC deneyimi ile okuyuculara ulaşıyor.

Ayrıca, kitabın güncelliğini korumak ve intertaktif olarak geliştirilebilmesini sağlamak amacıyla www.turizmdevergi.com internet sitesi kurulurken,  Yazarlar,www.turizmdevergi.com aracılığıyla kitabın tanıtımı yanında turizm ve kitapla ilgili soru, sorun, görüş ve önerilerin iletilebilmesini hedeflleniyor.