TURİZMCİLERE İMAR BARIŞI UYGULAMALARI ANLATILDI

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği TTYD, 7 Ağustos 2018 tarihinde Antalya’da, 8 Ağustos 2018 tarihinde de Muğla’da “Turizm Tesislerinde İmar Barışı Uygulamaları” başlığıyla seminerler düzenledi.

TURİZMCİLERE İMAR BARIŞI UYGULAMALARI ANLATILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın işbirliği ve desteğiyle gerçekleştirilen seminerlerde Bakanlığın 1. Hukuk Müşaviri Av. Ahmet KÜÇÜKLER yazılı ve sözlü soruları cevaplandırdı. Antalya’daki toplantı Limak Lara Deluxe Resort’ta, Limak Otelleri Grubu Başkanı ve TTYD Yönetim Kurulu Üyesi Kaan KAVALOĞLU’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yaklaşık 100 yatırımcı ve yatırımcı temsilcisinin katıldığı toplantının açılışında bir konuşma yapan TTYD Başkanı Oya NARİN, turizm tesislerinin Yapı Kayıt Belgesi düzenlemesinden yararlanabilmesi için bazı uyarlamalar yapılmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Muğla’daki seminer ise Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Muğla’daki seminerin açılışında bir konuşma yapan Muğla TSO Başkanı Mustafa ERCAN, Muğla ekonomisinin can damarı olan turizmde yatırımcıların sorunlarının çözülmesi açısından “Yapı Kayıt Belgesi” uygulamasının önemli bir imkan olduğunu ve TTYD öncülüğünde yapılan seminerle yatırımcıları kafasındaki soruların aydınlanacağını vurgulayarak TTYD ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teşekkür etti.

Seminer dizisinin sonuncusu önümüzdeki haftalarda İstanbul’da gerçekleştirilecek.