TUI´DE SON DURUM NE?

TUI, korona krizinden en çok etkilenen şirketlerden biri durumuna geldi. Her gün Alman basınında dünyanın en büyük tur operatörü ile iligili haberler yayınlanıyor.

TUI´DE SON DURUM NE?

Piyasalardaki durum beklendiği gibi henüz düzelmedi. Durum böyle olunca TUI ciddi kayıplarla mücadele etmek zorunda kalmaya devam ediyor.

Genel konjonktüre göre ve piyasadaki mevcut müşteri talepleri doğrultusunda 20/21 kış programında küçülmeye gidildi. Şirket tarafından açıklanan kış aylarını kapsayan kesintiler, krizin atlatılamadığını gösteriyor. TUI'yi desteklemek için, federal hükümet hali hazırda 3 milyar avroluk devlet yardımını onayladı. Şimdi, görünüşe göre, hisse fiyatlarındaki düşüş göz önüne alındığında başarısı en azından sorgulanabilir görünen bir sermaye artışı takip edecek.

Sonuçta, büyük Rus hissedar Alexei Mordashov'un hedeflenen miktarın bir kısmını sağlamayı kabul ettiği söyleniyor ve bu da hissedar yapısı hakkında soru işaretleri uyandırıyor. Tüm hissedarlara devralma teklifiyle sonuçlanacak eşiklere dokunulması mümkün görünen bu son durum içinde epey soru saklı.

Yakında durum belli olur.

TUI için her şey artık neredeyse normal bir seyahat programının en geç önümüzdeki yaz yeniden mümkün olmasına bağlı. İşler farklı giderse, TUI için çok zor bir süreç başlayabilir. (Kaynak:Tourexpi)