TEZ TOUR YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALEXANDER SİNİGİBSKİY: “İLK AŞKIMIZ ANTALYA’DIR”

Tez Tour’un Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Sinigibskiy, 2018 yılı hedeflerini açıklayarak Tez Tour için Türkiye’nin önemine değindi. 2017 yılının Tez Tour için iyi bir yıl olduğunu açıklayan Alexander Sinigibskiy, “2017, Tez Tour için çok iyi geçti. Bunda ana destinasyonumuz Türkiye’nin büyük bir payı bulunuyor. Rusya ve Rusça konuşan ülkelerin Türkiye’de tatil yapmayı çok sevdiğini biliyoruz. Buna otellerin fiyat indirimleri de eklenince turist rakamları büyüdü. Fiyat indirimlerine Ruslar çok çabuk tepki verdi ve paxlar eski düzeyine geldi. Türkiye, talebe göre hızlı hareket edip fiyatlarını değiştirebiliyor. Bu noktada otellere çok teşekkür ediyoruz. Bu sayede Ruble’nin Dolar karşısında değer kaybetmesine rağmen Tez Tour olarak iyi bir turist potansiyeli yakaladık. Tez Tour olarak 2017 yılında 1 milyon 300 bin turiste hizmet verdik. Bunun da 650 binini Türkiye’ye getirdik” dedi.

Kaliteli ve marka oteller

Tez Tour olarak kaliteli ve marka otellerle çalıştıklarını söyleyen Alexander Sinigibskiy, bu çizgide ilerlemeye devam edeceklerini ifade etti. Sinigibskiy, “Fiyatlara bağlı olarak 2017 yılında otellerin hizmet kalitelerinde ister istemez düşüşler yaşandı. Ancak biz misafirlerimizden çok fazla şikayet almadık. Çünkü her zaman kaliteli ve marka otellerle çalışıyoruz. Fiyatlarını düşürmelerine rağmen çalıştığımız oteller hizmet kalitelerini korudu. Bu noktada otellere bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

2018’de Türkiye’ye 1 milyon turist getirecek

Alexander Sinigibskiy, 2018 yılı için de Türkiye kapasitelerini artıracaklarını söyledi. Yine 4 ve 5 yıldızlı otellere odaklanacaklarını belirten Sinigibskiy şu açıklamaları yaptı: “2018 için Rusya ve Rusça konuşan ülkelerden Türkiye’ye toplam 1 milyon turist getirmeyi planlıyoruz. Tez Tour olarak sadece Rusya’da değil Rusça konuşan ülkelerde de bilinen bir markayız. Bu marka bilinirliliğimizle hedefimize ulaşacağız. 2018 yılında Rusya’dan Antalya’ya ise 4.5 milyon turist geleceğine inanıyorum. Çünkü Rusya’da yılda iki kere tatil yapma alışkanlığı artıyor.”

“İlk aşkımız Türkiye”

Türkiye ve Antalya’nın Tez Tour için önemine de değinen Alexander Sinigibskiy, “Türkiye ve Antalya bizim ilk aşkımızdır” dedi. Sinigibskiy açıklamalarına şöyle devam etti: “Türkiye ve Antalya bizim için çok önemli ve kalbimizdeki yeri çok ayrıdır. Çünkü biz Tez Tour’u Türkiye’de kurduk. Tez Tour olarak 23 yıldır faaliyet gösteriyoruz ve bu 23 yılda Türkiye bizim hep ana destinasyonumuz olmuştur. 1994 yılında buraya geldiğimiz zaman çok farklı bir Antalya vardı. O yıllarda çok çaba ve emek harcadık. Tez Tour’un temellerini Antalya’da attık ve çok çalışarak şimdi birçok ülkede yer alıyoruz. Çıkış noktamız Antalya oldu. Ve Antalya’nın Rusya pazarının gelişiminde de çok büyük rolü vardır. Ben Antalya’yı ‘ilk aşk’ olarak görüyorum. Halen de Antalya ve Türkiye’nin bizim için yeri çok farklıdır. 23 yıl boyunca Türkiye ve Antalya bizim ana destinasyonumuz oldu. Bundan sonra da bu böyle devam edecek” diye konuştu.

“Fiyatlar artacak”

Tez Tour olarak ilk hedeflerinin doluluk ve fiyatlar olduğunu söyleyen Sinigibskiy, zengin Rus turistlerin Türkiye tercihine de değindi: “Tez Tour olarak ilk sıradaki hedefimiz dolulukları yakalamak ikincisi ise fiyatları yükseltmektir. Belli dolulukları sağladıktan sonra fiyatlar otomatikman artacaktır. Zengin Rus turistlerin tercihlerine gelince bir kısmı Avrupa’yı bir kısmı da Türkiye’yi tercih ediyor. Türkiye’ye zengin Rus turist gelmiyor diyemeyiz. Hatta büyük kısmı Türkiye’yi tercih ediyor. Avrupa’yı ve Dünyanın farklı noktalarını da gezmek istiyorlar. İstedikleri konsept nerede varsa orayı tercih ediyorlar.”