TERMAL OTELLERE YOĞUN İLGİ

Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde sağlık turizminin fiyatlarının çok yüksek olması, yabancı turistlerin ilgisini Türkiye’ye doğru yönlendiriyor. Özellikle, İran, Irak, Almanya, Fransa ve Avusturyalı turistler dünyanın dört bir yanından, Türkiye’ye termal sular için geliyorlar. Kışın soğuk günlerinde, şifalı suların etkisiyle ve yanındaki masaj, spa, hamam gibi özellikleriyle termal oteller ziyaretçilerin vazgeçilmezi…

Termal oteller, kış turizmi için paha biçilmez bir öneme sahip. Güvenli ve huzurlu ortama sahip konaklama merkezleri, termal sularıyla, spa merkezleriyle, zengin yemek ve içme seçenekleriyle tatilcilere yeni bir tatil anlayışı sunuyor. Yaz turizminin aksine, uygun konaklama fiyatlarıyla da dikkat çeken oteller, tatilciler açısından büyük bir avantaj. Dinlenmek, huzur bulmak ve aynı zamanda termal sularla sağlığınıza yardımcı olmak istiyorsanız, Türkiye, kaplıcalar açısından büyük bir zenginliğe sahip.

5 Farklı termal suyu ile Türkiye’nin sağlık deposu haline gelen ve sadece  Türkiye’de Kütahya Emet Termal Resort & Clınıc dışında başka hiçbir yerde olmayan, 24 saat  yosun üreten  doğal termal yosun havuzu sağlık dağıtıyor. Yurtdışında birçok enstitüde tedavi için kullanılan bu yosun Türkiye’de ise tamamen doğal olarak yeraltından 39 derece sıcaklıkta kaynayan termal su, güneş ile buluşması ile yosun partikülleri oluşuyor. Yosunlu sıcak su terleterek zayıflatma özelliğinin yanı sıra kollestrol, lipit, trigilserid gibi yağ yapıcı maddeleri parçalayıcı niteliktedir.

 TERMAL SULAR SİGORTA KAPSAMINDA

Uzun yıllardır beklenen bir gelişme hayata geçti. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun termal suları sigorta kapsamında tedavi olarak değerlendirmesiyle lüks değil ihtiyaç konumuna gelen termal tesislerin en önemlilerinden biri olan Emet Thermal Resort &Clınıc  kış turizminin en çok rağbet gören işletmelerinden biri konumunda.

Türkiye’de termal tesislerde Avrupa seviyesini yakaladı

SGK her tesisi “Sağlık Oteli” kapsamında değerlendirmiyor. Kapsama “tam uyum” sağlayan tesisler ancak “Sağlık Oteli” kapsamına girdi. Sosyal Güvenlik Kurumu, kaplıca tedavisini “Sağlık Hizmeti” kapsamında değerlendirmeye aldı ve hastaların kaplıcada gördükleri tedavileri SGK tarafından karşılanır hale geldi. Sağlık Oteli Kapsamında Emet Thermal Resort &Clınıc görev alan Sağlık personeli Fiziksel tıp ve Rehabilitasyon uzmanı, Fizyoterapist, Reflesolog, ATT Sağlık Memuru.

 KAPLICA TEDAVİSİ VE ENDİKASYONLARI

Kas ve İskelet sistemi hastalıklarında, Ortopedik operasyonlar sonrası mobilizasyon çalışmalarında, Serebral yaralanmaları, Felç, Spor yaralanmaları, Romatizmasal hastalıklar, Omuz ve sırt ağrıları, Diz ve kalça ağrıları, Bel ağrıları, Kırık, çıkık ve burkulmalar, Dolaşım ve sinir sistemi rahatsızlıkları, Mide ve bağırsak rahatsızlıkları, Duruş ve denge kusuru, Kireçlenmeden kaynaklı eklem yeri ağrıları, Ağrılı romatizma, Osteoporoz – Kemik erimesi, Adele ve kemik rahatsızlıkları, Cilt hastalıkları, Selülit, Gut hastalığı.

REFLEKSOLOJİ VE ENDİKASYONLARI

Stresi azaltarak derin gevşeme sağlar, Tüm beden sistemlerinin fonksiyonlarını iyileştirir, Derin bir rahatlık hissi uyandırır, Gerilim ve stresi azaltır, Bedenin kendi kendisini iyileştirmeyi teşvik eder, Kan dolaşımını ve basıncını düzenler, Uyku kalitesini iyileştirir ve uykusuzluğu azaltır, Duygusal dengesizlikleri düzenler, Ağrı ve acıları azaltır, Eklem hareketliliğini artırır, Kabızlık, hazımsızlık, gastrit gibi sindirim rahatsızlıklarını azaltır, Böbrek, mesane ve idrar yolu rahatsızlıkların tevdisine yardımcı olur, Zihinsel berraklık sağlayarak, konsantrasyona yardımcı olur.

Bedenin toksinlerden arınmasını sağlar ve bağışıklık sistemini iyileştirir, Kaslara kan akımı ve sinir iletimini iyileştirir, kas spazmı ve gerginliği gevşetir, Konuşma bozukluğu, Dikkat eksikliği, İletişim ve öğrenme güçlüğü, Felç, Epilepsi, Otizm. Çocuklarda gelişim geriliği, Motor – Mental Retardasyon, Regl ağrıları, Depresyon, Panik Atak, Reflü, Migren, Yürüme bozukluğu. ( Kaynak:turizmaktuel )