SOFTA: DİK DURUP MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
Hüseyin Softa turizm yazarı Halil Öncü'ye konuştu..İZLEYİN!...
BOYD ( Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği ) Yönetim Kurulu Üyesi ve Bodrum Yalıkavak'ta yer alan ve bölgenin tanınmış otelleri arasında yer alan Club Flipper Tatil Köyü'nün Genel Müdürü Hüseyin Hüseyin Softa turizm yazarı Halil Öncünün sorularını yanıtlayıp, turizmdeki gelişmeleri değerlendirdi. Son yaşanan terör saldırılarının turizme olan etkilerini olukça fazla hissettiklerini belirten Softa, Atatürk Havalimanına düzenlenen alçakça saldırı ile morallerimiz oldukça bozuldu. Bodrumda görüştüğüm birçok turizmci arkadaşımız ve bende dahil olmak üzere ümit kırıklığı yaşamaya başladık. Rusya ve İsrail ile aramızın düzeldiğini ümit ettiğimiz bir ana gelmiş olan bu saldırı bizi hayli sarstı. Bu saldırının turizme etkisi oldukça fazla olacak diye düşünüyorum. Çünkü hem yüksek sezonun başlangıç noktası, bayramın başlangıç noktası ve turizmde ümitlendiğimiz bir dönemde bu olayın olması kesinlikle çok olumsuz bir tablo yaratmıştır dedi.
İç turizm müşterisinin de güvenlik endişeleri olduğunu fark ettik!
Bodruma gelen insanların, Bodruma gelmenin tatil yapmaktan önce geldiğini devamlı olarak söylediğini ifade eden Hüseyin Softa, Ramazan ayının bitimi ile bayramın başlangıcı ve tatil sezonun Temmuz-Ağustos gibi aylarında özellikle iç turizmde iyi bir turizm geçireceğimizi düşünüyorum. Fakat yinede iç turizm müşterisinin de güvenlik endişeleri olduğunu fark ettik. Bodrum turizmi, inşallah bunu aşıp ta özellikle temmuz ve ağustos aylarında hiç olmazsa biraz iç turizm hareketliliği ile ayakta durmaya çalışacak. İnşallah böyle olacağını da ümit ediyorum. Sadece vah, tüh ile veya ümitsizlik ile oturmanın kimseye bir fayda sağlamayacağını düşünüyorum. Biraz daha dik durup mücadelemizi sürdürmeliyiz diye konuştu.
Son yapılan yerel yönetimler yasası ile belde belediyelerin kapatılıp büyükşehirlere bağlanmasına yönelik değişikliklerin karşılığını Bodrum maalesef olumsuz olarak yaşıyor!
Bodrumun son dönem Büyükşehir yasası ile hizmet konusunda sıkıntılar yaşadığına da dikkat çeken Hüseyin Softa, kentin şantiye havasının turistler tarafından kötü bir algı oluşturduğuna dikkat çekti. Softa, Bodrumdaki şantiye havasının iyi bir görüntü olmadığını sizlerde görmüşsünüz. Son yapılan yerel yönetimler yasaı ile belde belediyelerin kapatılıp Büyükşehirlere bağlanmasına yönelik değişikliklerin karşılığını Bodrum maalesef olumsuz olarak yaşıyor. Tabi o zaman Bodruma ulaşmak ve hizmet vermek için çabalamak, sadece Bodrumun yerel yönetiminin becerisi ve gayreti ile yeterli kalmıyor. Tabi buna gerek devlet desteği gerekse de büyükşehir desteğinin aynı paralel de olması gerekmesine rağmen bir türlü bu istenilen olmadığı için bu şantiye havasındaki manzaralar ile karşılaşıyoruz. Bu da Bodruma yakışmıyor

Club Flipperin belli bir üye sayısı var!
Club Filipperde ki sezonu da değerlendiren Softa, Bizde diğer oteller gibi sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak bizim burada bir avantajımız var. Club Flipperin belli bir üye sayısı var. Üyelerin önemli bir bölümünün her şeye rağmen haklarını kullanma adına tatillerini sürdürebilme istekleri devam ediyor. Yalnızca üye potansiyeli ile değil diğer secure müşterilerimiz de ağırlıyoruz. Bunun için aylardır yoğun çaba sarf ettik dedi.
Bizim bir tek ümidimiz, Bodrum müşterisinin, devamlı Bodrumu tercih ediyor olmasıdır!
Avrupalı ve Rus turist gelmeden krizi aşma ihtimallerinin olmadığını da ifade eden Softa, Bizim bir tek ümidimiz, Bodrum müşterisinin, devamlı Bodrumu tercih ediyor olmasıdır. Ama bu da ağırlık olarak yerli turistten oluşmaktadır. Tüm bunlara rağmen yurt dışından yine de müşteri gelebileceğine inanıyorum. Fakat maalesef ki, diğer yıllara diğer dönemlere göre kıyasladığımız zaman bunun da çok ciddi rakamlar olacağını zannetmiyorum diye konuştu.








