SİDE ATEŞİ APOLLON'DA

Side antik kentinin sürekli yanan ateşinin olduğunu söyleyen Side Kazı Başkanı Doç.Dr Hüseyin Alanyalı, “bu yakılan ateşi anlamlı buluyorum. Binlerce yıl sönmeyen bu ateş Side kentinin güçünü ve geleceğe inancını temsil etmektedir” dedi.

Side Belediye Başkanı A. Kadir Uçar etkinlik sırasında yaptığı açıklamada “ilçe olmak halkın ortak isteği. Side sıradan bir kent değil, kimlikli bir kenttir. Gelişmişliği ve dünyadaki tanınırlığı, birçok ilden daha öndedir. Böyle bir kenti “mahalle yapmak” ülke turizmi için ‘bindiği dalı kesmektir’.  Side’nin hakettiği statünün mahalle statusü olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.” şeklinde konuştu. Side Sivil  İnsiyatifi daha sonra yanan ateşin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

20 bin imza Side için atıldı

Öte yandan Side Sivil İnsiyatifi’nin yürüttüğü “Side İlçe Olmalı” başlıklı dilekçeleri bugün basına açıklandı. Ev ev dolaşarak başlatılan imza kampanyası, esnaf ve yatırımcıların desteği ile kısa zamanda yerli yabancı 20 bin kişi tarafından imzalandı. Sivil toplum kuruluşları ve Side Belediye Başkanı A. Kadir Uçar katıldığı toplantıda Side’nin mahalle olmaması için gösterilecek çabaların altı tekrar çizildi.