'RUSYA İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ UÇUŞLAR KISALABİLİR!'

Ukrayna'daki özel askeri operasyonun yarattığı güvenlik sorunu nedeniyle Rusya'nın güneyindeki geniş bir bölgenin sivil uçuşlara kapatılmasıyla uzayan uçuş süreleri yakında kısalabilir.

'RUSYA İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ UÇUŞLAR KISALABİLİR!'

Bu konu Rusya hükümetinin gündeminde.

RBC'nın haberine göre, Rusya'nın güneyinde şu anda kapalı olan hava bölgesinden "bir kısmın" yakında uçuşlara açılması konusu ilgili makamlarda ele alınıyor.Gündemdeki konu, Soçi'ye doğrudan uçuşlarda 10 kilometreşik bir bölgenin yasak kapsamından çıkarılmadı. Uzmanlar bunun uçuş sürelerini kısaltacağını, Türkiye uçuşlarını da etkileyeceğini belirtiyor. Konuyu beş Rus havayolu yetkilisi RBC'ya doğruladı.

Bu karar alınırsa Türkiye'deki havalimanlarına çok sayıda uçuş yapılan Soçi'ye ulaşım süresini azaltacak.

Yetkililer hava sahasının bir kısmının kullanılmasına izin verirse, Vnukovo'dan Soçi'ye uçuş süresinin 20 dakikadan fazla azalabileceğini belirtiyor. Bir başka kaynak, Moskova'dan Türkiye'ye uçarken de uçuş süresinin kısalacağını, ama ne kadar olacağının henüz hesaplanmadığını beirtti.Aynı düzenleme, Kazakistan hava sahasının kullanılmak zorunda kaldığı bazı uçuşların da doğruda Rusya'nın orta bölgelerinden güneye yapılmasını sağlayacağı belirtiliyor.

Ukrayna'daki askeri operasyonun başlamasından bu yana, havacılık yetkilileri Rusya'nın güneyindeki 11 havalimanına uçuşları yasakladı. Bu havaalanları Anapa, Belgorod, Bryansk, Voronej, Gelencik, Krasnodar, Kursk, Lipetsk, Rostov-on-Don, Simferopol ve Elista. O tarihten beri yasak kararı sürekli uzatıldı ve bugüne kadar havaalanları tamamen kapalı kaldı.Soçi Havaalanı çalışmayı durdurmadı, ancak özellikle Moskova'tya ulaşımda uçuş süresi arttı. Hava bölgesinin kapanmasından önce, bu hatta seyahat süresi yaklaşık 2,5 saat iken şu anda en az dört saat sürüyor. (Kaynak:turkrus.com)