RESORT KONGRESİ’NDE GERİ SAYIM BAŞLADI

Ekin Grubu, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) işbirliği ile gerçekleştirilen kongreye yurtiçinde ve yurtdışından seyahat endüstrisinde yer alan turizmin bütün kesimleri ile finansman, danışmanlık, yatırım, işletme, yönetim, tedarikçi marka ve firmaların üst düzey temsilcileri katılıyor.

Ana teması “Geleceğin Turizmi Turizmin Geleceği” olan 5. Uluslararası Resort Turizm Kongresi'ne bu yıl TUI Nordic CEO'su Eivor Andersson/ (Key note speaker) ve Rewe CEO’su Sören Hartmann katılıyor. Kongrede ayrıca Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş dünya ekonomisindeki gelişmeler ve bunların turizme etkilerini anlatacak.

Kongreye, bundan önce Avrupa'dan Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Avrupa seyahat pazarının liderleri; TUI CEO'su Michael Frenzel, Thomas Cook CEO'su Peter Fankhauser katılmıştı. Kongre için hazırlanan ‘Turizmin Geleceği Geleceğin Turizmi” ana temalı Resort özel sayısında 2030’da turizm sektör ele alınıyor. Bu bölümde geleceğin turizminin trendleri ele alınıyor.
Turizm sektörü yıllardır güneş-deniz-kum'un İngilizce baş harfleri  Sea-Sund-Sun(ten dolayı ‘3 S’ olarak bilinip anıldı. Ancak son zamanlarda artan terör nedeniyle bunlara yeni bir ‘S’ eklenerek “4S” diye anılmaya başlandı Yeni ‘S’ güvenliğin İngilizce karşılığı 'Securite' den geliyor. Bu konunun da  5. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde tartışılacağı belirtiliyor.

Bu arada Çağaloğlu’ndaki Nar Gourmet’in akide şekeri ustası Hüseyin Aksoy, etkinlik öncesi basınla buluşan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve beraberindeki heyete akide şekerinin yapılışıyla ilgili bilgi verip, hazırladığı şekerlemeleri ikram etti.