PRONTOTOUR 2017 HEDEFLERİNİ AÇIKLADI!

PRONTOTOUR 2017 HEDEFLERİNİ AÇIKLADI!
Her yıl ürün ve yenilikleriyle seyahat sektörüne yön veren ve seyahat trendlerini belirleyen Prontotour, geleneksel olarak düzenlediği Acenteler Buluşması’nı bu yıl Çeşme’de gerçekleştirdi. 2017 yılında çift haneli büyümeyi hedeflediklerini belirten Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, önümüzdeki yıl için değerlendirmelerde bulundu.

2016 yılını bazı olumsuz gelişmelere rağmen büyüyerek kapattıklarını dile getiren Ali Onaran, 2017 için de beklentilerini şu şekilde açıkladı: “2016 yılı hepimiz için zor bir yıl oldu. Dünya turizminde büyüme hızı yavaşladı. Global anlamda gelişmekte olan ekonomilerin problemler yaşadığını gördük. Avrupa’da ve ABD’de yapılan seçimler, döviz kurundaki dalgalanma ve güvenlik odaklı tartışmalar 2017’nin de zorlu bir performans gerektirdiğini bize açıkça gösterdi. Bu noktada gerek marka kalitemize gerekse deneyimli kadromuza güveniyor ve 2017 yılı için çift haneli büyüme hedefi koyuyoruz. 2017 yılında da yeni ve özgün ürünler geliştirip acentelerimizle birlikte tüketiciye uygun fiyatlarla kaliteli tatil sunmaya devam edeceğiz. Tatilin bir ihtiyaç olduğu artık yadsınamaz bir gerçek. Bu bağlamda Prontotour her zaman farklı beklentileri dikkate alan, kendini yenileyen ve misafir memnuniyeti odaklı çalışan bir marka olacak.”

Öte yandan Ali Onaran, Prontotour’un birkaç yıldır gençlerin seyahat biçimlerini analiz eden çalışmalar yaptığını ve gençler için yeni projeler hayata geçireceklerini söyledi. Onaran, “Gençlerin seyahat ihtiyaçlarını doğru anlayıp onların beklentilerini en iyi şekilde karşılayacak bir gençlik turizmi platformu geliştiriyoruz” dedi.

PRONTOPLUS YURTİÇİNDE…

Çeşme’de düzenlenen Acentalar Buluşması’nda 2017 yılına ilişkin yenilikleri ise Prontotour Genel Müdürü Cenk Alptekin açıkladı. Markanın hedefleri konusunda bilgiler veren Alptekin şunları söyledi:

“Prontotour olarak zor ama verimli bir yılı geride bıraktık. Şimdi, 2017’yi en iyi performansla geçirmek için hazırız. Yurt dışı tur paketlerinde yeniliklerimiz devam ediyor. Uzak Rota ürünlerimizi çeşitlendiriyoruz. THY’li Küba, Sri Lanka, Güney Hindistan-Sri Lanka, Filipinler gibi yeni ürünlerimizi 2017’de satışa sunuyoruz. Ankara çıkışlı İtalya turlarımız satışa hazır durumda. 2016 yılında açtığımız Şehir Kaçamakları programımız devam ediyor, Balayı Turları ve 22 egzotik rotanın yer aldığı özel paketlerimiz 2017 yılında misafirlerimizi ilgisine sunmuş durumdayız. Gemi ve nehir turlarında geçen yılki rakamları korumayı hedefliyoruz.”
Prontotour’un ayrıcalıklı seyahat deneyimleri için geliştirdiği ProntoPlus markasının her yıl iki katı büyüme gösterdiğini söyleyen Alptekin, bu yıl ProntoPlus’un macera, gurme, kültür, festival ve konserleri kapsayan farklı programları hayata geçirdiğini ifade etti. 2017’de Vedat Milor ile Gurme Turları başlatacaklarını müjdeleyen Alptekin, bir önceki yıl start verdikleri Yazarlarla Kitap Turu projesinin ProntoPlus ile devam edeceğini sözlerine ekledi.

ProntoPlus kalitesini yurt içine de taşıyacaklarını vurgulayan Cenk Alptekin, “Bu yıl hayata geçecek olan ProntoPlus Yurtiçi markamız ile yurt dışı turlardaki VIP hizmeti yurt içine de taşıyacağız. 2017’de ayrıca yurt içinde otel+uçak dinamik paketini hayata geçiriyoruz. ProntoBus projesi kapsamında 2017 yılında yeni otobüsleri filomuza kazandıracağız” dedi.

“PAZARLAMA KANALLARIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Prontotour’un web sitesini tasarım ve altyapı açısından yenilediklerini söyleyen Alptekin, “Teknoloji yatırımlarımız devam edecek. Ayrıca seyahat endüstrisinde önemi günden güne artan dijital pazarlama kanallarını güçlü ve efektif şekilde kullanmayı sürdüreceğiz. #Prontoselfie ile misafirlerimizle daha güçlü bir sosyal medya etkileşim platformu oluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.