OBİLET.COM'DAN YENİ HİZMET:'OTOBÜS KİRALAMA'

obilet.com’dan Pandemide ‘Tanıdıkla Sınırlı Esnek Seyahat’ İçin Yeni Hizmet

OBİLET.COM'DAN YENİ HİZMET:'OTOBÜS KİRALAMA'

Türkiye’nin en çok tercih edilen otobüs ve uçak bileti satış platformu obilet.com, pandemide villa, tekne, kamp gibi daha izole hale dönüşen tatil alışkanlıklarını seyahatte de sürdürmek isteyenlere yönelik olarak, otobüs ve minibüs kiralama hizmeti sunmaya başladı.

Artık seyahatseverler platform üzerinden yapabilecekleri online kiralamayla, kendi yakın çevreleriyle sınırlı bir yolculuk deneyimi yaşayabilecek ve esnek yolculuk planları oluşturabilecek.Güvenli biletleme ve hızlı müşteri hizmetleri desteğiyle otobüs ve uçak bileti satışı gerçekleştiren bilet satış platformu obilet.com, Türkiye’nin önde gelen otobüs firmalarını bir araya getirerek, pandemide esnek seyahat etmek isteyenler için otobüs ve minibüs kiralama hizmeti sunmaya başladı. Kullanıcıların platform üzerinden online otobüs ve minibüs kiralamasını sağlayan obilet.com, talep sahipleriyle otobüs firmalarını bir araya getirmiş oldu.

Yakın Çevreyle Sınırlı Bir Yolculuk Deneyimi Sunuyor

obilet.com CEO Yiğit Gürocak, yenihizmetleri sayesinde seyahatseverlerin, kendi gruplarına özel otobüs kiralayarak daha esnek bir yolculuk planı oluşturabileceklerini belirterek şöyle konuştu: “2020 yılı, vatandaşların tatil ve yolculuk anlayışlarının değiştiği bir sene olarak dikkat çekiyor. İnsanlar bu dönemde hijyene çok daha fazla önem göstermeye başladı. Tatil için özellikle aileler, villa kiralama, tekne/yat kiralama ve kamp kurma gibi daha izole seçenekleri tercih etmeye başladı. Ulaşımda da buna paralel bir şekilde dönüşüm yaşanacağını düşünüyoruz. Bu doğrultuda seyahatseverler otobüs ya da minibüs kiralama gibi, kendi yakın çevreleriyle sınırlı bir yolculuk deneyimini tercihleri arasına alacaklardır. Otobüs firmaları da tüketicilerden gelen bu talebi, hızlı ve dengeli bir şekilde karşılayabilmek için pazaryeri platformlarının desteğine ihtiyaç duyacaklar. Bu dönüşümün öncüsü olarak obilet.com, otobüs firmalarına ek gelir kaynağı da yaratabilecek söz konusu ürününü, bu bakış açısıyla ve pazardaki karşılıklı ihtiyacı göz önünde bulundurarak geliştirdi.”

Ürün portföyünü, değişen seyahat alışkanlıklarına göre genişletiyor

COVID-19 döneminde online alışverişin daha da öne çıkmaya başladığını belirten Yiğit Gürocak, “Seyahat yasaklarının devam ettiği süre boyunca obilet.com olarak kullanıcılarımıza sunabileceğimiz hizmetler konusunda proje önceliklendirme, fizibilite ve ürün geliştirme çalışmalarımıza ağırlık verdik. Değişen seyahat alışkanlıklarına uygun olacak şekilde ürün portföyümüzü genişletmeye devam ediyoruz” dedi. Gürocak, “Seyahat kısıtlamaları boyunca maddi açıdan darboğaza giren otobüs firmaları, geliştirmiş olduğumuz bu yeni model sayesinde hem farklı bir gelir kaynağına hem de online alışveriş tercih eden, konforlu ulaşımın avantajlarından yararlanmak isteyen farklı bir müşteri segmentine kavuşacaklar. Bu da otobüsle yolcu taşımacılığı sektörünün yaşadığı darboğazı aşabilmesine önemli bir katkı sunacak” diye konuştu.

Kalabalık Gruplar ve Özel Geziler İçin Uygun

Yiğit Gürocak, yeni hizmetleriyle dileyenlerin hem şehirlerarası yolculukları hem de şehir içi toplu gezileri için seçili otobüs firmalarından hızlı ve kolayca otobüs kiralayabileceklerini söyledi. Otobüs kiralamanın, özelikle kalabalık gruplar için iyi bir seçenek olduğunu kaydeden Gürocak, bu yöntemin en çok iş gezileri, okul gezileri, düğünler, cenazeler, doğum günleri, turistik geziler, spor etkinlikleri ve özel etkinliklerde tercih edildiğini ifade etti.