METE VARDAR’DAN OTELCİLERE İÇ PAZAR TEŞEKKÜRÜ
Halil ÖNCÜ (ANTALYA) - Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği’nin (POYD) geleneksel Ekim ayı yemekli toplantısına katılan Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, iç pazarın önemine dikkat çekerek otelcilere teşekkür etti.

Mete Vardar, 2025 yılına iyi başladıklarını ancak gelişen ekonomik koşullar nedeniyle otellerin beklentilerini tam olarak karşılayamadıklarını belirtti.
Vardar konuşmasında, “Otelcilerimize iç pazara verdikleri önem için teşekkür ediyorum. Otelci dostlarımız, artan maliyetlere ve enflasyona rağmen iç pazardaki dengeyi korudu. Geçen yıl erken rezervasyon satışlarıyla sezon fiyatları arasında yeterli farkı sağlayamadık. Ancak iç pazar her geçen yıl daha fazla önem kazanıyor. İç pazardaki payı yüzde 40, 50 hatta 60’a ulaşan oteller var,” dedi.
Ekim ayının ikinci haftasında erken rezervasyon satışlarının başlayacağını belirten Vardar, “Doluluk arttıkça fiyatları artırmanın ne kadar doğru olduğunu bu sene gördük. Ekim ve kasım aylarında açıklanan fiyatlarla haziran ayındaki fiyatlar arasında yüzde 30-40 fark olmalı. Gelecek sezon için doğru planlama yaparak daha verimli bir dönem geçirebiliriz,” ifadelerini kullandı.