MEDICAL PARK’A SAĞLIK TURİZMİNDE BAŞARI ÖDÜLÜ

MEDICAL PARK’A SAĞLIK TURİZMİNDE BAŞARI ÖDÜLÜ
Turizmde dünya trendlerinin ele alındığı ve yeni işbirliklerinin yapıldığı World Tourism Forum önceki Shangri-La Bosphorus Otel'de dünya liderlerini bir araya getirdi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Türkiye’de ilk kez düzenlenen,  dünya turizminde yeni nesil trendler ve hedeflerin değerlendirildiği World Tourism Forum’da, turizm sektörünün parlayan yıldızı olan sağlık turizmi de ele alındı. Avrupa, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Körfez Ülkeleri’nden katılımcılarla sektörün geleceği masaya yatırıldı. Dünyaca ünlü şirketlerin yöneticilerinin yanı sıra New York Kültür ve Turizm Başkanı Marty Markowitz’in de konuşmacı olarak yer aldığı forumun gala gecesinde ise 36 kategoride ‘turizmin oscarları’ dağıtıldı. Sağlık turizminde başarılı bir ivme yakalayan Medical Park, “Sağlık Turizminde İyi Hastane” ödülüne layık görüldü.

YILDA 80 BİN YABANCI HASTA

Mdical Park adına ödülü alan MLP Care Grup Koordinatörü Başak Erel,  Türkiye’nin sağlık turizminde dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer aldığını belirterek, "Türkiye önümüzdeki yıllarda sağlık turizminde daha da güçlü bir konuma gelecek. 26 hastane ve 7 milyon hasta ortalaması ile sektörün en büyük oyuncularından olan Medical Park ve Liv Hospital da ülkemizin sağlık turizmindeki hedeflerine ulaşması için yoğun bir gayretle çalışıyor. Şu anda gerek Türkiye gerek ise dünya sağlık turizminde etkin bir rol oynuyoruz. Yılda ortalama 80 ila 100 bin arasında yabancı hasta tedavi olmak için bizi tercih ediyor. Organ naklinden, yetişkin ve pediatrik kemik iliği nakline, parkinson cerrahisinden, estetiğe, ortopediden KVC’ye kadar birçok özellikli branşta hizmet veriyoruz. Hedefimiz önümüzdeki yıl bu sayıyı yüzde 15 artırmak” diye konuştu.   

TÜRKİYE SAĞLIKTA MERKEZ OLACAK

Dünya sağlık turizminin yaklaşık 100 milyar dolarlık ekonomiye sahip olduğunu belirten Erel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık turizmi her yıl hızla büyüyor.  Gelişmiş ülkelerle aynı teknolojiyi ve uygun fiyatlı sağlık hizmeti sunmaları nedeniyle Hindistan, Tayland ve Singapur sağlık turizminde ilk üç sırada yer alıyor. Bu ülkeleri ise ABD, Malezya, Almanya, Meksika, Güney Afrika,  Brezilya ve Türkiye takip ediyor.  Yılda yaklaşık 300 bin yabancı hasta tedavi için Türkiye’ye geliyor. 2018’den sonra Türkiye, bölgenin sağlık merkezi olma yönünde güçlü bir aday olacak. Önümüzdeki yıllarda dünya sağlık sektöründe daha güçlü bir oyuncu haline geleceğiz.” Erel, Türkiye’nin sunduğu hizmet, teknoloji ve tedavi yöntemleri bakımından dünya standartlarında olduğunu vurguladı.