KEMER’DE “SEA TO SKY ENDURO YARIŞLARI” İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

Halil ÖNCÜ ( KEMER ) - Antalya'nın Kemer ilçesinde bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek “Sea To Sky Enduro Yarışları” için geri sayım başladı. Yarışlar 26-29 Eylül 2018 tarihlerinde Kemer’in muhteşem doğasında gerçekleştirilecek. Yarışlar Kındılçeşme’de Plaj Etabı ile start alacak ve son gün zorlu final etabı olan Çamyuva Sahilinden start alacak olan ve Tahtalı Dağı’nın zirvesinde 70km.lik etap ile son bulacak. Bu yıl yarışlara Göynük-Çalıştepe ile Kesmeboğazı-Göynük arasında koşulacak yeni orman Etapları da eklendi.

KEMER’DE “SEA TO SKY ENDURO YARIŞLARI” İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

Bütün hazırlıklarımızı tamamladık!...

Yarışı organize eden Kemer Enduro Motosiklet Kulübü’nün Başkanı Semih Özdemir, yarışlar hakkında verdiği bilgide, “Bu yıl Uluslararası olarak düzenlediğimiz “Sea To Sky” yarışlarımızın 9.sunu, 26-29 Eylül 2018 tarihleri arasında Kemer’de organize edeceğiz. Bu yıl yarışlarımız 4 gün olacak. Yarışlarımıza bir gün daha ekledik. Çünkü yurt dışından gelen yarışçılarımız daha çok motosiklete binmek istedikleri için bugünü bir gün uzattık. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Kayıtlarımız tamamlandı. Yurt dışı katılımız bu sene çok iyi. Şu ana kadar dünyanın dört bir yanından kayıt yaptıran 220 sporcumuz var. Ve bu sporcularımızdan 185’i yabancı ülkelerden gelen sporculardan oluşuyor. 26 Eylül 2018 Çarşamba günü Plaj yarışımız Kındılçeşme’de gerçekleşecek. Sonrasında Orman Yarışımız Göynük’den başlayacak 40 km.lik olan bu etabımız Çalış tepesinde son bulacak. Yine bu yıl yeni eklediğimiz Kemer Kesme Boğazı’ndan start alacak ve Göynük Vadisi’nden aşağıya inerek Göynük’de bitireceğimiz bir etabımız daha olacak. Ve son olarak da en büyük ve en zorlu final etabı da Çamyuva Sahilinden start alarak Tahtalı Dağı’nın zirvesinde 70km.lik bir etap ile yarışlarımız son bulacak” dedi.

Dünyanın dört bir yanında sporcu ve kafile Kemer’e gelecek!

Bu yıl İngiltere’den 45 sporcu Sea To Sky yarışlarına katılacak. Almanya ve çevresinden, İspanya, Fransa, İtalya’dan çok sayıda Endurocu bu yarışlarda yer alacak. Ayrıca Güney Afrika, Amerika, Rusya, Gürsistan, Bulgaristan gibi tüm dünyadan 30 ‘a yakın ülkeden katılımcılarda yarışlarda yer alacak.

Enduro’da turizm kenti Kemer çok popüler!

Bu yıl Fabrika Pilotları Alfredo Gomez, Billy Bolt, Wik Yang, Mario Roman gibi ünlü yarışçıların da bu yarışta yer alacağını ifade eden Semih Özdemir, oldukça güzel bir yarış beklediklerini belirtirken Kemer’in bu sporda bu kadar popüler olmasını da şu sözlerle açıkladı:
“Yarışımızın dünya üzerinde bu kadar çok tercih edilmesinin ve popüler hale gelmesinin en büyük sebebi Kemer’in coğrafi yapısının, Enduro ve Extream Enduro için çok uygun olmasından kaynaklanıyor.  Kemer Bölgesinin turistik bir destinasyon oluşundan dolayı ulaşım ve konaklama kolaylığı, otelden çıkıp parkura ulaşma mesafesi, yarışçıların ailelerin ile birlikte gelip aynı zamanda burada aileleri ile birlikte tatillerini yapabilme olasılıkları sporcularımızı en çok cezbeden durumlar. Örneğin sporcular yarış etabından döndükten sonra yine akşam yemeğini ailesi ile birlikte tatil havasında geçirebiliyorlar. Bu yüzden Kemer’i çok seviyorlar ve bu yarışa da büyük önem veriyorlar. Çok ilgi görüyoruz. Son bir örnek daha verecek olursak, geçen yıl Portekiz’den ilk kez Türkiye’ye geldiklerini söyleyen 13 sporcumuz vardı bu yıl bu sayı bu yıl bu sayı 25 kişiye çıktı. Bu nedenle bu yarışımız aynı zamanda turizm aktivitesi olarak da bölgeye büyük katkı ağlamaktadır” diye konuştu.