KAPADOKYA’NIN EŞSİZ MİRASI JAPONYA’DA VİTRİNE ÇIKTI
Türkiye’nin en önemli kültür ve doğa turizmi merkezlerinden Kapadokya, Uzak Doğu’nun en prestijli turizm organizasyonu Tourism Expo Japan 2026’da dünya vitrinine çıkarıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Kapadokya Alan Başkanlığı iş birliğiyle yürütülen tanıtım çalışmaları kapsamında açılan Kapadokya standı, fuarın en çok ilgi gören alanlarından biri oldu.
JATA Başkanı ile Kritik Temas ve Japon Acentalara Kapadokya Daveti
Japonya’da gerçekleştirilen fuar süresince bölgenin Uzak Doğu pazarındaki payını artırmaya yönelik üst düzey görüşmeler yapıldı. Türk heyeti, Japonya Seyahat Acentaları Birliği (JATA) Başkanı ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki turizm hareketliliğini artıracak stratejik adımları ele aldı. Program dâhilinde Japon seyahat acentaları ve dijital içerik üreticileri özel olarak Kapadokya’ya davet edilirken, düzenlenecek B2B ikili iş görüşmeleriyle Türk ve Japon turizm profesyonelleri arasında yeni iş birliklerinin kurulması hedefleniyor.

Bakan Ersoy: “Kapadokya’yı Daha Fazla Japon Misafirin Rotasına Taşıyoruz”
Tanıtım hamlesine ilişkin açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya’nın Uzak Doğu pazarındaki konumunu güçlendirmekte kararlı olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansımız (TGA) ve Kapadokya Alan Başkanlığımızın birlikte yürüttüğü tanıtım çalışmalarıyla Tourism Expo Japan 2026’da Kapadokya’mızı dünyaya tanıtıyoruz. Yoğun ilgi gören standımız ve sektör buluşmalarımızla bölgemizin Uzak Doğu pazarındaki varlığını güçlendiriyoruz.
Heyetimizin Japonya Seyahat Acentaları Birliği (JATA) Başkanı ile gerçekleştirdiği görüşmenin yanı sıra Japon seyahat acentalarını ve dijital içerik üreticilerini Kapadokya’ya davet ediyoruz. Düzenleyeceğimiz B2B buluşmalarıyla turizm profesyonellerimiz arasında yeni iş birliklerinin önünü açmayı hedefliyoruz. Peribacaları, yer altı şehirleri, sıcak hava balon turları ve zengin kültürüyle Kapadokya’yı daha fazla Japon misafirimizin seyahat rotasına taşımak için durmaksızın çalışıyoruz. Tanıtım çalışmalarımıza katkı sunan TGA’mıza, Nevşehir Valiliğimize, milletvekilimize, Kapadokya Alan Başkanlığımıza, belediyelerimize ve tüm sektör paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”








