İKİ ÖNEMLİ İSİM DEĞİŞİKLİĞİ

Marriot International’ın Orta Doğu Bölgesi’ne Yönelik Operasyonlardan Sorumlu Başkanlığı’na Sandeep Walia ile Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’ya Yönelik Geliştirmeden Sorumlu Başkanlığı’na Jerome Briet atandı.

İKİ ÖNEMLİ İSİM DEĞİŞİKLİĞİ

Sandeep Walia Marriott International’ın Orta Doğu’nun yanı sıra Mısır ve Türkiye’deki portföyünü yönetecek. Jerome Briet ise şirketin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki gelişim ve büyüme çalışmalarına liderlik edecek.Marriott International bugün Sandeep Walia'nın Orta Doğu’nun Operasyonlardan Sorumlu Başkanı ve Jerome Briet'in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'nın Geliştirmeden Sorumlu Başkanı olarak atandığını duyurdu.

10 ülkedeki portföy yönetimi Sandeep Walia’ya emanet

Görevine 1 Temmuz 2021’de başlayacak Sandeep Walia Marriott International'ın Orta Doğu'’nun yanı sıra, Mısır ve Türkiye'deki 146 otelden sorumlu olarak 10 ülkede 21 otel markasını temsil edecek. Walia, yeni pozisyonunda şirketin Orta Doğu'daki toparlanmasını desteklemek ve bölge genelinde varlığını büyütmek için çalışacak ve aynı zamanda şirketin EMEA'nın en tercih edilen seyahat şirketi olma vizyonunu destekleyecek.

Marriot International’da yıllardır birçok farklı sorumluluk üstlenen Walia, son olarak Marriot International’da Birleşik Arap Emirlikleri Bölge Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı ve COVID-19 pandemisi sırasında şirketin otellerini, misafirlerini ve ortaklarını desteklemede kritik bir rol oynadı.

Walia konuk ağırlama eğitimini Hindistan Otel İşletmeciliği Enstitüsü ve Oberoi Otel İşletmeciliği Okulu'nda tamamladı. Son olarak 2017 yılında Northwestern Üniversitesi’ne bağlı Kellogg School of Management'ta Executive MBA derecesi aldı.

Marriott International EMEA Başkanı Satya Anand, “Sandeep Walia’nın bu yeni rolü üstlendiğini duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Dünyanın çeşitli bölgelerinde çeşitli operasyonel ve liderlik rollerini kapsayan bir kariyere sahip olan Walia; kapsamlı misafirperverlik deneyimi, bölgedeki otellerimizin sahipleri ile güçlü ilişkiler ve kapsamlı konukseverlik bilgisi ile bize büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Jerome Briet EMEA’daki büyümeyi yönetecek

Jerome Briet Marriott International’ın EMEA'daki büyüme yönünü ve pazar konumunu desteklemekten sorumlu olarak şirketin küresel çaptaki gelişme vizyonuna katkıda bulunacak. Briet, EMEA Geliştirme Direktörü olarak işletme, otel ve franchise sahipleri için yeni fırsatlar belirlemek için çalışacak ve EMEA geliştirme ekibinin stratejik büyüme planını ve liderliğini şekillendirmekten sorumlu olacak.

Briet, bu görevden önce Orta Doğu ve Afrika’nın Geliştirmeden Sorumlu Başkanı olarak görev yaptı. 2012 yılında Marriott International’a katıldığından beri, Bulgari Resort & Residences Dubai, Marriott Hotel & Resort Palm Jumeirah ve The Ritz-Carlton gibi BAE'de öne çıkan tesislerden bazıları da dahil olmak üzere Orta Doğu ve Afrika'da gerçekleşen büyümeyi yönetti  Ras Al Khaimah (Al Wadi Çölü ve Al Hamra Beach Resort).

2003 yılında Marriott Vacation Club'da gece denetçisi olarak başlayan Briet 15 yıldan fazla konukseverlik deneyimine sahip. Daha sonra, global bir ticari emlak hizmetleri şirketi olan Jones Lang LaSalle'de çalışmak üzere Marriott'tan ayrılan Briet Millennium & Copthorne'da Orta Doğu, Afrika ve Hindistan için geliştirme ve satin alımları denetlediği bir rol üstlendi. Marriott International’a 2012 yılında Orta Doğu ve Afrika Geliştirme Kıdemli Direktörü olarak yeniden katıldı ve geliştirme ekibindeki farklı liderlik pozisyonlarında kariyerine devam etti.

Briet, INSEEC Üniversitesi'nde Uluslararası Yönetim alanında lisans derecesini tamamladı ve Paris'teki ESSEC Business School'da Uluslararası Otelcilik ve Emlak Yönetimi alanında MBA derecesi aldı.

Marriott International EMEA Başkanı Satya Anand, " Jerome Briet’in Marriot International’ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki gelişim stratejisine liderlik etme rolüne adım atmış olmasından çok memnunum," diye devam etti. Anand, "Otel geliştirme ve satın almalar konusundaki kapsamlı bilgisi ve deneyimiyle Briet’in bölgedeki şirket için büyük başarılar sağlayacağını biliyorum" diyerek Briet’in yeni görevini kutladı.