ICVB TARAFINDAN HAZIRLANAN ' İSTANBUL VISITOR’S GUİDE' YAYINDA!

Geçen yıl yaklaşık 12 milyon yabancı turisti ağırlayan İstanbul için hazırlanan Visitor’s Guide, öncelikle şehrimize gelen kongre delegeleri için hazırlanmıştır ve İstanbul’u ziyaret edenlerin elinden düşürmeyeceği bir rehberdir.

İSTANBUL’UN RESMİ REHBERİ VISITOR’S GUİDE HER ZEVKE UYGUN ROTALAR ÇİZİYOR

ICVB çalışmaları kapsamında bugüne kadar basılmış en kapsamlı ve yüksek tirajlı rehber olma özelliğini taşıyan “İstanbul Visitor’s Guide”, İstanbul’un mutlaka ziyaret edilmesi gereken tarihi mekânlarının yanı sıra müzelerden etkinliklere, konaklamadan yeme-içmeye, alışverişten eğlenceye kadar farklı alternatifler sunuyor. İstanbul’a yakın yerleri de tanıtan İstanbul Visitor’s Guide, gezginlere farklı rotalar çiziyor.

Mobil aplikasyonu ve yenilenen tasarımıyla dikkat çeken Guide toplam 100 bin adet basıldı ve yurtdışı fuarlarda, ICVB üye otellerinde ve önemli kongrelerde İstanbul’u merak edenlere dağıtılacak.

MOBİL APLİKASYONU FARK YARATIYOR

IVG Mobil aplikasyonu hakkında açıklama yapan ICVB Genel Müdürü Özgül Özkan Yavuz, ‘‘İstanbul Visitor’s Guide mobil aplikasyonuyla bir ilke imza atıyoruz ve ‘Rehber Kitap’ formatı ile dijital dünyadaki bilgileri bir araya getirerek okuyuculara yepyeni bir deneyim sunuyoruz. İndirilebilir formatta hazırladığımız ‘İstanbul Visitors Guide’ ziyaretçilerine internet bağlantısı olmadan da kullanabilecekleri formatlar da sunuyor.

Guide’a ilave etmiş olduğumuz QR kod uygulaması sayesinde ziyaretçiler, ihtiyaç duyduklarında vapur saatlerini öğrenebilecekler, howtoistanbul.com gibi şehirdeki etkinliklerden haberdar olabilecekler, bulundukları noktadan istedikleri bölgeye yön tarifi alabilecekler veya ilgili web sitelerine yönlendirilecekler. Sesler, videolar ve hareketli görüntülerle renklendirdiğimiz QR kod uygulamamız alternatif bir okuma mecrası ve çok daha fazla seçenek dünyasına yolculuk fırsatı yaratacak’’dedi.