GÜL'DE 40 BİN JAPON TURİST POTANSİYELİ

BAKA ekibi Isparta’nın gül bahçeleri, kozmetik üretimi konusunda bilgilerle birlikte heyete Gül Raporu’nu verdi. Japon gazetecileri getiren Türk İşadamı Reşat Dedekoç, Japonya’da Türkiye’nin gül kenti Isparta’nın bilinmemesi nedeniyle Bulgaristan’a gül bahçelerini görmek ve gül terapisi için geçen yıl 40 bin Japon turistin gittiğini belirtti. 
TOBB Isparta Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Kabalak’ın daveti üzerine Tokyo’nun güçlü ve etkin dergilerinden 3 gazeteciyle birlikte Isparta’ya geldiklerini söyleyen Dedekoç, Isparta’nın gül bahçeleri için yayınlarında sayfalarca yer ayıracaklarını ifade etti. Dedekoç, Mart 2012’de  Japonya’da yapılacak turizm sektörlerinden profesyonellerin katılacağı fuara BAKA’nın katılmasını istedi.

 

BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili,  kente gül turizmi yoğunluğunun artırılması için projeler hazırladıklarını söyledi. Bu doğrultuda BAKA olarak Isparta’ya Gül Park yapılacağını ve böylece gül turizminin geliştirilebileceğini söyledi.  Gülleriyle ünlü Güneykent Kasabası Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün de, gülün sadece sanayi ürünü olarak değil turizmde de değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.  ( Haber ve fotoğraf; Mehmet Savas YAVUZ )