GLOBEMEETS 2026 İLE TÜRKİYE VE DÜNYA TURİZMİ TERSANE İSTANBUL'DA BULUŞTU
Dünya ve Türkiye'den turizmcileri bir araya getiren GlobeMeets B2B Networking Event 2026, Tersane İstanbul'da kapılarını açtı.
Bu sene 4. kez kapılarını açan ve iki gün sürecek olan GlobeMeets B2B Networking Event 2026 düzenlenen açılış töreni ile başladı.
Sınırların Ötesinde Bir Buluşma Noktası

Açılış töreninin ilk konuşmasını yapan GlobeMeets Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurt, dört yıl önce tanışmak ve tanıştırmak amacıyla yola çıktıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"İstanbul'da dünya ve Türkiye turizmi arasında bir iletişim kurmayı hayal etmiştim. Dünyanın ve Türkiye'nin farklı noktalarından turizmcileri bir araya getiriyoruz. Sınırların ötesinde bir buluşma noktası oluşturduk. İki gün içinde 25 bin profesyonel temas gerçekleşecek ve bu temaslarla yeni ortaklıklar kurulacak."
Tersane İstanbul Genel Müdürü Çetin Pehlivan ise alanın 600 yıllık köklü tarihine ve açık hava müzesi niteliğine dikkat çekerek, gelenekselleşen bu buluşmanın sektöre ve turizme önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Bölgesel ve Global İşbirlikleri Ön Planda
Azerbaycan Turizm Bürosu Türkiye Direktörü Günel Mammadova, bu yıl İstanbul'da faaliyete başladıklarını belirterek Türkiye'yi sadece kardeş bir ülke değil, dünya çapında işbirliklerini artıracak stratejik bir ortak olarak gördüklerini ifade etti. Etkinliğe destek veren VFS Global Türkiye Azerbaycan Bölge Direktörü Sertan Aslantürk de 21 ülkede ve 30 destinasyonda yürüttükleri faaliyetlerle kültürleri buluşturan bu organizasyonun içinde yer almaktan mutluluk duyduklarını aktardı.
TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Eker, Türkiye turizmini geliştirmenin temelinde güven ve iletişim olduğunu belirterek organizasyon ekibini tebrik etti.
İstanbul'un Küresel Turizmdeki Gücü
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul'un kongre turizmindeki yükselişine değinerek şu bilgileri paylaştı:
İstanbul'da kongre turizmi geçen seneye göre %10 artış gösterdi.
Şehir, kongre turizminde Avrupa'da 13., dünyada ise 18. sırada yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Türkiye'nin 200 ülkede tanıtım çalışmaları yürüttüğünü ve güçlü altyapısıyla dünya turizminde yükselmeye devam ettiğini vurgulayarak organizasyonun verimli geçmesini diledi.
Törenin kapanışında konuşan İstanbul Valisi Davut Gül ise İstanbul'un turizmin, kültürün ve ticaretin başkenti olduğunu belirterek, şehrin sadece Türkiye'nin değil çevre ülkelerin de potansiyelini gözler önüne serdiğini ifade etti.








