GELİBOLU MARATONUNDA BARIŞ İÇİN KOŞTULAR

GELİBOLU MARATONUNDA BARIŞ İÇİN KOŞTULAR


Binlerce kişi soğuk ve hafif yağışa rağmen Şehitler Abidesi'nin yanında yer alan Morto Koyu'nda verilen startla koşuya başladılar.




Turkcell sponsorluğunda düzenlenen maratona ünlü isimler, sunucu Burcu Esmersoy, şovmen Kadir Çöpdemir ve eski futbolcu Pascal Nouma gibi ünlü isimler de katıldı. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da diğer katılan isimlerdi.







Türkiye’nin en önemli maratonları arasında…

Dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olarak kabul edilen maratonun bu yıl 3.sü gerçekleştirilirken  gösterilen ilgiye teşekkürlerini sunan Organizasyon Sorumlularından Ahmet Çelik , “ Dünyanın en güzel parkurlardan bir tanesi Gelibolu Yarımadası’nda, katılımcılar ile beraber olmanın mutluluğunu yaşadık. Bu yıl geçen yıla göre daha fazla bir katılım oldu. Yerli yabancı çok sayıda katılımcı Gelibolu’ya gelerek barış için koştular.  Burası dünyanın en önemli tematik parkurlarından bir tanesi . Burada en önemli bir başka neden de barış için koşuluyor olması.  Yine maratonumuz, yabancıların da katıldığı 10 bine yakın katılımcının yer aldığı çok önemli bir organizasyon oldu. Parkuru dizayn ederken en önemli kriterimiz  katılımcıların, Fransız Anıtı, İngiliz Anıtı, Türk Anıtı , Avustralya Yeni Zellanda Anıtı geçecekleri bir dizayn oluşturmamız oldu. Ve böylece uluslararası bir kategoriye gelmesi ile ilgi de önemli bir çalışma yaptık. Gelibolu Maratonu Önümüzdeki dönemlerde gelecekte Türkiye’nin en önemli maratonlarından birisi olacak. Gelibolu Maratonu Türkiye’nin 3. Sü durumunda ve üç senede büyük bir yol aldık. İnşallah devam edecek. Gerek yurt içinden gerekse de yurt dışından gelerek maratona katılan Tüm katılımcılara maratona sahip çıktıkları ve barış için koştukları için çok teşekkür ediyorum” dedi.




Dereceye girenler belli oldu…

Turkcell Gelibolu Maratonu'nda kadınlarda 3 saat 21 dakika 29 saniye ile kazanan Vesile Yılmaz Anatca oldu. Erkeklerde ise Murat Kaya, 2 saat 41 dakika 44 saniye ile birinciliği aldı. Yarı maratonda ilk üç sırayı, erkeklerde Özkan Yüksel, Erkan Bacak ve Ahmet Bayram, kadınlarda ise Seda Kurtuldu, Jale Başak, Ebru Yazıcıoğlu aldı. Turkcell Gelibolu Maratonu’nun 10 kilometrelik maraton etabında erkeklerde birinciliği Hasan Tek, ikinciliği Ahmet Şirin, üçüncülüğü Mehmet Aydıngör kazandı. Kadınlar yarışını ise Elif Polat, Gözde Nur Güvenbaş ve İlayda Aladağ ilk üç sırada bitirdi.






Morto Koyu'nda sembolik fidan dikimi yapıldı

Düzenlenen maratonun bu seneki onur konuğu Dünya Yıldızlar 100 metre şampiyonu atlet Mizgin Ay olurken, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Mizgin Ay'a teşekkür ve başarı plaketi verdi. Gelibolu Maratonu sırasında geçen yıl Güzelyalı Köyü mevkiinde oluşturulan ve bu yıl 10 bin fidan daha dikilecek olan Barış Ormanı için Çanakkale Şehitleri Abidesi'nin bulunduğu Morto Koyu'nda sembolik fidan dikimi yapıldı.