GATOB: EMİTT FUARI TURIZM İÇİN UMUT VERMEDİ

2016 yılı için karamsar tablo çizen Hüseyin ASLAN’ın açıklamalarını paylaşıyoruz;

"Emitt Fuarı maalesef beklenen ilgiyi görmedi. İç pazarın en büyüklerini maalesef fuarda göremedik. Mevcut durum herkesin iç pazara yöneleceğini gösteriyor. (BTOB)  satışlar dahi beklenen düzeyde değil. Bununla birlikte bu durum Batman ve Bölge illeri için daha da vahim. Yine marketin büyük operatörleri fuarda yok. Bölgemiz için kısa vadede otellerin ve seyahat acentalarının desteklenmesine yönelik acil eylem planları oluşturmak gerekiyor.
 Bu yönde ciddi çalışmalar yapacağız. Yine uzun vadede ülkemizde ve bölgemizde durumun terse döneceğine inanıyoruz. Uzun vadeli stratejik hedeflerimize gelince,hükümetimize olan güvenle durmadan çalışmak ve projelerimizi tamamlamak zorundayız.
Fuarların artısı, alanda gerçekleştirdiğimiz connectıonlar ile gerçekleştirilen iyi iş birliği, eksileri ise  büyük operatörlerin olmayışı ve her ille verilen başarı ödülüdür.
Genel anlam itibariyle  umut vermeyen bir fuardı. Krizin ve terörün etkisini açık açık gördük.
2017’ye odaklanmalıyız, 2016‘yı kaybettik.
 Fuar her geçen gün zayıflıyor. Bu sene maalesef krizler yılı. Netice itibariyle sektör desteklenmek zorunda, yoksa iflasların sayısı artacaktır.
İncomming operatörlerin sayısı maalesef gün geçtikçe azalıyor. Birer birer Türkiye’den çekiliyorlar. Alternatif pazarlara yönelerek turizmi canlandırabiliriz.
Kimsenin kimseyi kandırmaya hakkı yok. Fuara dev katılım bedelleri ödeyen Anadolu şehirlerine ayrı ayrı ödül vermek; ‘kendin çalmak, kendin oynamaktır. Sen turistten haber ver.’