FİRUZ BAĞLIKAYA: TÜRSABDA YENİDEN DEĞİŞİM HAREKETİ ŞART!
Türkiye Seyahat Acenteleri Biriliği (TÜRSAB) Başkan Adayı Detur Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya seçim startını Antalyadan verdi.İZLEYİN!...
Antalyada Akra Barut Otelde basın mensupları ile bir araya gelen Bağlıkaya, seçimleri, çalışmaları ve turizmdeki gelişmeleri değerlendirdi. DETUR Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya, göreve gelmeleri halinde öncelikle TÜRSABın kurumlaşmasını ve şeffaflaşmasını sağlayacaklarını ve Bölgesel Yürütme Kurulları seçimlerini de TÜRSAB seçimlerinden önce yaptıracaklarını ifade etti.
Ülkenin oldukça zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden Firuz Bağlıkaya, Ülkemiz zorlu bir süreçten geçiyor. Sektörde sezonun en önemli iki ayını yaşıyoruz. Bu iki ayda da maalesef terörün en çok tırmandığı iki ay oldu. Turizmde işler iyi gitmiyor. İnşallah bundan sonraki ilk buluşmamızda daha güzel ve sevindirici haberler ile bir araya geliriz dedi.

TÜRSAB yönetimini kimse dikkate almıyor!
Aralık ayı içerisinde yapılacak olan TÜRSAB Genel kurulu yaklaşırken Başkan Başaran Ulusoy ve diğer başkan adayı Emin Çakmak ile Firuz Bağlıkaya da proje ve çözüm önerilerini üyelere anlatmak için çalışmalara başladı.

Düzenlediği basın toplantısında sakin tavırları ile dikkat çeken ve Başkan olması halinde eskiyle değil gelecek ile ilgili planlarını hayata geçirmek isteklerini ifade eden Bağlıkaya, TÜRSABın şirketlerinin çok ciddi bir ekonomi yarattığını, ancak, TÜRSAB yönetiminin şeffaf olmadığını ve turizmin sorunlara çare olamadığını söyledi. Bağlıkalaya Maalesef Sektörün sorunlarının çözülmediğini görüyoruz. Sorunlara duyarsız kalındığı için TÜRSABda Yeniden Değişim Hareketi adıyla başkanlığa aday oldum. TÜRSABın bütün işleri kamu ile ancak, mevcut yönetim sorunları çözme konusunda kamuda etkili olamıyor, sorunları çözemiyor. TÜRSAB Yönetimi TÜRSABı layığıyla temsil edemiyor. TÜRSAB yönetimini kimse dikkate almıyor. Taşıma suyla işler gitmiyor. Bu makamı işgal ediyorsanız, sorunları da çözeceksiniz. Çözemiyorsanız da bu makamı bırakacaksınız.
TÜRSABın Kurumsallaşması gerekiyor
TÜRSAB yönetiminin şeffaf olmaması, sektörün sorunlarını çözememesi nedeniyle TÜRSAB Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini anımsatan Bağlıkaya TÜRSABın bir türlü kurumsallaşamadığını öne sürerek Kurumsallaşamamış, şeffaflaşamamış bir TÜRSAB var. Tuvalet kağıdı bile alınırken, eğer Başkan Başaran Ulusoya soruluyorsa orada kurumsallıktan bahsedemeyiz dedi.
Emin Çakmak TÜRSAB Başkanlığı kriterlerine uymuyor
Başaran Ulusoy ile birlikte rakiplerinden birisi olan Emin Çakmakı da değerlendiren Firuz Bağlıkaya, Çakmakın TÜRSAB Başkanlığı kriterlerine uymadığını söyledi. Bağlıkaya Emin Çakmak TÜRSAB Başkanlığı kriterlerine uymuyor. Bunu kendisinin şahsi ve karakteristik yapısı için söylemiyorum. Kendisine de söylediğim için rahatlıkla söyleyebilirim. Emin Beyin acentecilik hayatı benim bildiğim 6 sene. Yanılıyorumdur 8 senedir. Bunun son dört senesi de yollarda seçim çalışmaları ile geçti. Hangi dönemde acentecilik yaptı, sorunlara ne kadar vakıf, hangi sorun ne kadar başına geldi, ne zaman attan düştü. Ben bilmiyorum. Dolayısıyla da adaylığını çok uygun bulmuyorum. Bu mesleğin içinde yeteri kadar vakit geçirip, yeteri kadar bu mesleğin kılcal damarlarına kadar indiğine inanmıyorum. Emin Beyin böyle bir geçmişi yok, böyle bir tecrübesi yok. Biz 35 senedir bu işi yapıyoruz daha dün aday olduk. Bismillah! İtirazımız sadece budur. Söylediğimiz şudur. Gel, bu işin içine gir, çalış, üç beş yıldır bu TÜRSABda neler oluyor bir bak bakalım. Öyle dışarıdan paraşütle inip, kıdem yapılır mı? Kıdem işin üstünde yapılır. Muhalefette kıdem olmaz dedi.

Önümüzdeki Aralık ayında gerçekleştirilecek olan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanlığı için mevcut Başkan Başaran Ulusoy, Emin Çakmak ve DETUR Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya çekişiyor