ERCİYES DAĞ MARATONU HEYECAN TEMMUZ’DA YAŞANACAK

Ülkemizin sembolü haline gelen 5.Uluslararası Erciyes Ultra Sky Dağ Maratonu bu yıl 2-3 Temmuz tarihinde 4 farklı kategoride düzenlenecek.

ERCİYES DAĞ MARATONU HEYECAN TEMMUZ’DA YAŞANACAK

Kayıtlar www.skyerciyes.com web sayfasından yapılabilecek.

Kayseri Erciyes A.Ş, ev sahipliğindeMiddle Earth Travelorganizasyonu ile bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Erciyes Ultra Sky Dağ Maratonu, dünya yarış literatüründe adından bahsettiriyor. Geçtiğimiz yaz pandemi sebebiyle iptal edilen ve tüm Dünyadan koşu camiasının gözlerini Erciyes’e çevirendağ koşusu 2-3 Temmuz 2021 tarihlerinde koşulacak.Merkezi İsviçre’de bulunan ve uluslararası dağ koşularınınyönetici kurumu olan ITRA takviminde de yer alan Erciyes Dağ Maratonu ülkemizin en önemli koşu müsabakalarından birisi haline geldi. Dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’den de önemli atletlerin katılacağı yarışlar 2 gün boyunca 64K, 25K, 12K ve VerticalKilometerVK olmak üzere 4 farklı etapta düzenlenecek.

Çok özel bir kategori olan VerticalKilometer (VK) yarışıAvrupa'nın en yüksek dikey koşusu olma özelliğini taşıyor.1000 metre yükselme koşusu olan bu parkurda atletler Hisarcık Kapı’da2.350 metre’den başlayıp koşarak Ottoman tesisi üst istasyonda 3.360 metre irtifada finişe ulaşacak.64K Erciyes Ultra Skyparkurunda atletler 64 kilometrelik zorlu arazide Erciyes Dağı’nındört bir yanını 360 derece koşarak dolanıyor. 25K Trail Runise 25 kilometrelik parkurdan oluşuyor ve Hacılar Sarı Göl’e uzanıyor.12K’da ise yarışmacılar Hacılar Kapı ve Tekir Kapı arasında koşarak 12 kilometreboyunca ter döküyor..Bu yarışlarda atletler uluslararası kategori puanlarını hanesine yazdırmak için Erciyes’te kıyasıya mücadele edecek.Kayseri’den ve tüm Türkiye’den amatör, profesyonel ve kendini test etmek isteyen sporcuların da katılım sağladığı bu muhteşem maratona www.skyerciyes.com web sayfasından dileyen herkes kayıt yaptırabilecek.

Öte yandan organizasyon kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş tarafından tüm vatandaşların katılımı ile halk koşusu ve farklı yaş guruplarından çocukların katılacağı çocuk maratonu düzenlenecek.