EMİN ÇAKMAK DA MUHALEFETE DESTEK KARARI VERDİ

İşte Emin Çakmak'ın Facebook Hesabından paylaştığı o mesajı:

Konu:23.Dönem TÜRSAB Genel Kurulu ve Seçimleri Hakkında Duyurumuz !!!

Değerli Seyahat Acentacı Meslektaşlarım,
Malumlarınız 2013 ve 2015 seçimlerine “TÜRSAB HEPİMİZİN” sloganı ile 2013 de 85 proje ve 2015 için 154 proje açıklayarak yol arkadaşlarımla birlikte yola çıkarak 21. ve 22. Dönem TÜRSAB genel kurullarında Muhalefet olarak mücadele ettik, 21. Dönem 890 oy alarak %44 lük bir başarıya imza attık, 22.Dönemde ise Muhalefet ikiye çıkınca oylar bölünmüş, özlenen ve beklenen “DEĞİŞİM” gerçekleşmemiştir, bizler 1060 diğer muhalif arkadaşlar ise 1014 oy alarak birlikte kaybettik ancak bizle birlikte maalesef sektör de 2 yıl kaybetti.

Geçmişi tartışacak zamanımız yok, geleceğe umutla bakmak zorundayız ve sektöre karşı biz muhalefetin sorumlukları var ve üstlenmiş olduğumuz misyonu meslektaşlarımızın geleceği ve sektörün geleceği için harekete geçirmek hepimizin başlıca mukaddes görevidir.

Bu manada 23.Dönem için Aday olan 2 değerli kardeşim Hasan ERDEM ve Firuz BAĞLIKAYA geçtiğimiz hafta bir araya gelerek birlikte hareket etme kararlarını açıkladılar, kendilerini bu kararlarından dolayı kutluyorum ve geçmişten ders alarak aynı hataları tekerrür etmemek adına bir ön protokol imzaladılar.

Malumlarınız, “TÜRSAB HEPİMİZİN” platformu kurucu başkanı olarak yol arkadaşlarımla geçmiş 2 dönemde ülkemizin tüm illeri olan 81 ili ve turizm ilçeleri olan 51 ilçeyi iki kere ziyaret ederek on binlerce km yol yaparak tüm meslektaşlarımıza dokunmaya ve kendilerini dinlemeye çalıştık, dertlerini dert edindik ve sorunlarını sorunumuz olarak kabul ederek hayallerindeki projeleri projelerimiz olarak programımıza aldık.

Geçtiğimiz 2 yıl boyunca Ana Muhalefet olarak tüm egolarımızı bir kenarı bırakarak Sektör ve üyelerimizin menfaati için mevcut yönetimle bir çok projemizi hayata geçirmeye çalıştık ve bazılarını gerçekleştirebildik birçoğunu ise gerçekleştiremedik.

Sektöre karşı ve Meslektaşlarımıza karşı duyduğumuz büyük sorumluluklar nedeni ile Aday olarak Muhalefetin bölünmesini asla arzu etmiyoruz ve bu dönem “TÜRSAB HEPİMİZİN” ekibi olarak aday olmama kararını yol arkadaşlarımla birlikte verdik ve bu dönem bizler Aday olmayacağız, ancak her daim muhalif kimliğimizi koruyacağız ve gereği ve zamanı gelirse yeniden görevimizi icra edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Her ne kadar 4 yıldır büyük emek ve zaman harcayarak göreve talip olduğumuz bu kutsal görevi bu dönem yarışacak olan meslektaşlarımıza bir şans vermek üzere çalışmalarımıza ara veriyoruz.

Yolları Açık olsun ve Başarıları daim olsun inşallah…

Geçen Ay Birlik Başkanımız Başaran ULUSOY’u makamında ziyaret ederek şahsen kendisinden bu dönem aday olmamasını ve gençlerin önünü açarak yeni bir ekibin yönetime gelmesini sağlamasını ve bu yaklaşımı kabul etmesi durumunda kendisinin de 20 yıllık kesintisiz hizmetleri nedeni ile Genel Kurulda Ömür Boyu TÜRSAB’ın İlk ONURSAL başkanı olarak onurlandıracağımızı ifade ettim.

Ancak görüyorum ki yenide aday oldular ve tekrar bu dönem diğer adaylarla yarış içerisinde olacaklar, sayın başkana bu vesile ile tekraren sizlerin de huzurunda yeniden sesleniyorum.

Değerli Başkanım,
Lütfen artık 20 yıl gibi uzun bir süre hizmet ettiğiniz TÜRSAB’ı yeni ekiplere emanet ediniz ve sizler birikiminiz ve tecrübelerinizle yeni arkadaşlara bu yolda ışık tutunuz ve yol gösterici olunuz., “her mukaddes görevin bir sonu olması lazım her mukaddes ruhun bir sonu olduğu gibi”.

Değerli Başkanım,
Hizmet ise, Hizmetinizi Yaptınız 20 yıl boyunca…
Görev ise, Görevinizi yaptınız 20 yıl boyunca…
Sosyal Sorumluluk ise, Fazlası ile yaptınız 20 yıl boyunca…
Allah sağlıklı ve uzun ömür versin, artık geri kalan ömrünüzü de Torunlarınıza ve Sosyal hayatınıza ayırmanızı istiyoruz, bu neden sizi bu dönem ailenize ve sosyal hayatınıza geri dönmesi için gereken her türlü desteği vereceğiz çünkü sizi çok seviyoruz ve sizi çok özleyeceğiz.

Değerli Seyahat Acentacı Meslektaşlarım,
Çok zor 2 yıl geçirdik ve önümüzdeki 2 yıl daha turizmde toparlanma ve eski haline geri dönme süreci deva edecektir, bu bağlamda Birliğimizde köklü bir “DEĞİŞİM” yapılması kaçınılmaz olmuştur ve müeccel hale gelmiştir, artık 2 yıl daha kaybedecek ne zamanımız nede enerjimiz kalmamıştır.

Bu dönem yola çıkan 2 Muhalif kardeşlerimizin açıkladıkları projeler ve yenilikler bizlerin 21. ve 22. Dönem açıkladığımız projelerimizle bire bir örtüşüyor ve aynı sorunların çözümleri konusunda hemfikir olduğumuz yapılan açıklamalarından açık ve seçik hep birlikte tanık oluyoruz.

Bu dönem “TÜRSAB HEPİMİZİN” platform üyeleri ve ekibi olarak birleşen Hasan ERDEM ve Firuz BAĞLIKAYA ortak listesine destek verme kararı aldık, var gücümüzle platform üyelerimizle seçim sürecinde ve sonrasında “GÜÇLÜ TÜRSAB” ve “YENİLİKÇİ” Türsab’ın yanında olacağımızı beyan ve ilan ediyoruz.

Destek vereceğimiz Arkadaşlarımızdan tek ricamız ve beklentimiz, Yeni dönemde hayırlısı ile görev yapacak 30 kişilik kadrolarını, genel ve sektör menfaatine hizmet edecek ve şahsi menfaatlerinden daha ön planda tutacak ve kendisini 2 yıl boyunca yoğun çalışmaya hazır düşünen, üretken ve kurumu laiki ile her ortamdan ve anlamda temsi edecek yol arkadaşları seçerek genel kurulda önümüze çıkmalarıdır, Seçildikten sonrada rehavete kapılıp galibiyet sarhoşluğuna kapılmadan aksaksız hizmet vermeleri ve verilen sözlerin tutulmasıdır.

Aksi halde bizleri karşılarında her an bulacaklarını ve mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğimizi hiçbir zaman unutulmamalıdır.

Değerli Seyahat Acentacı Meslektaşlarım,
2-3 Aralıkta gerçekleşecek olan TÜRSAB genel kuruluna katılım sağlayarak geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım.
benim bir oyumla ne değişir demeyin lütfen muhakkak katılım sağlayarak geleceğimizi emanet edeceğimiz yönetime desteklerinizi vermek için, genel kurula katılım sağlamak hepimizin mukaddes görevidir.
...
Delege katılım formu ve belgeleri son teslim tarihi olan 3 kasımdan önce TÜRSAB genel merkez veya BYK lara teslim etmeyi ihmal etmeyelim lütfen.
Bu vesile ile hepinizin Cumhuriyet bayramını kutluyorum ve Cumhuriyeti bize kazandıran ve emanet eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnetle anıyorum.
Hepinizle genel kurulda görüşmek ve kucaklaşmak üzere esen kalın.
Saygılarımla,
Emin ÇAKMAK
TÜRSAB HEPİMİZİN PLATFORMU KURUCU BAŞKANI
21. ve 22.DÖNEM TÜRSAB GENEL BAŞKAN ADAYI
Tel:0530-3914119
------
Firuz Bağlıkaya'dan teşekkür

TÜRSAB'ın değişim hareketinin öncüsü Firuz Bağlıkaya yaptığı yazılı açıklamada, " Muhalefetin birlikte hareket etmesine katkıda bulunan Emin Çakmak’ın destek açıklamasını büyük mutluluk ve memnuniyetle karşıladım. Saygıdeğer meslektaşıma, sorumluk bilinciyle aldığı bu anlamlı karardan ötürü en içten teşekkürlerimi sunuyorum"dedi.