EGE'YE AÇILAN SUNİS GRUBU ALTI YILDA 10 OTELE ULAŞACAK

Antalya bölgesinde 4 oteli ile faaliyet gösteren Sunis Hotels, beşinci oteli Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa’yı İzmir Özdere’de açtı. Ege’de 3 yeni yatırım için de çalışmalarını sürdüren Sunis Grubu, 470 odalı Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa’nın iç pazardaki tek satıcısı olarak Jolly Tur’la anlaştı. Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa’nın açılışı nedeniyle otelde düzenlenen basın toplantısına katılan Sunis Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, Sunis Hotels Satış Pazarlama Koordinatörü Mehmet Kayni, Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ve Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, hedefleri ile ilgili bilgi verdiler.

Antalya’daki 5 yıldızlı 4 otelden sonra turizm yatırımlarının rotasını İzmir’e çeviren Sunis Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, Antalya’nın turizmde cazibe merkezi olmayı sürdüreceğini ancak, otele doyduğunu, bu yüzden yeni yatırım bölgesi olarak Ege’yi seçtiklerini kaydetti. Ünal, “İzmir Özdere ve Seferihisar Doğanbey ise turizmde, yıldızı daha da parlayacak bölgeler. Bu bölgelerde birini hayata geçirdiğimiz toplam 4 yatırımımız söz konusu” diye konuştu.

Özdere’ye 58 milyon avroluk yatırım

Özdere’de 3, Seferihisar’da 1 otel daha açmayı planladıklarını kaydeden Ünal, grubun bölgede yaptığı ilk yatırım olan Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa’nın  58 Milyon avroya   (175 milyon TL)  mal olduğunu belirtti.

İzmir’deki diğer yatırım planları hakkında bilgi veren Namık Ünal, Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa’nın hemen bitişiğindeki 67 bin metrekarelik arazi üzerinde dünyanın 7 Harikasından biri olan Hindistan’daki Taj Mahal şeklinde bir otel planladıklarını açıkladı. Ünal, tasarım ve projelendirme çalışmalarının hâlen devam ettiğini bildirdi. Seferihisar Doğanbey’deki otel yatırımı hakkında da konuşan Ünal, buradaki 120 bin metrekare arazi üzerinde termal Resort ve sağlık turizmini konu alan bir proje planladıklarından bahsetti. Ünal, “Arazimizin yakınında jeotermal kaynaklar mevcuttur ve toplam yatırım maliyetimiz arsa bedeli hariç 60 milyon avro (180 milyon TL) civarında olacak” dedi.

Antalya’da 2 yeni otelle 10 otele ulaşacak
 
Ünal Antalya’da ise Kaş’ta üst segmente hitap edecek 40-50 odalı butik bir otel yapacaklarını, ayrıca Konyaalatı’ndaki Türk Petrolleri’nden aldıkları araziye de bir otel yatırımı daha yapacaklarını, böylelikle yaklaşık 2021’e dek 10 otele ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.
 
“Yüzde 80 dolulukla başlıyoruz, Ege turizmine katkı sunacağız”
 
Sunis Hotels Satış Pazarlama Koordinatörü Mehmet Kayni ise grup olarak İzmir için 3 yıl öncesinde yatırım kararı aldıklarını, grubun Ege ve İzmir turizmine ciddi bir katkı sunacağına inandıklarını kaydetti. Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa’yı 12 ay gibi bir sürede hayata geçirdiklerini ve yatırım aşamasında karşılaştıkları kimi güçlüklere karşın 1 Temmuz itibariyle yüzde 80 dolulukla müşteri kabülüne başlayacaklarını dile getiren Kayni, Ege’nin iç pazardaki ağırlığını göz önünde bulundurarak yüzde 30 iç pazara kontenjan ayırdıklarını belirtti.
 
İzmir'i Avrupa’dan yeni pazarlara açıyoruz”
 
Daha önce İzmir’e hiç direkt sefer olmayan Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Macaristan’dan Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa’nın açılması ile ilk kez seferler düzenlendiğini kaydeden Kayni, bölgenin Pazar yelpazesini de genişleteceklerini sözlerine ekledi.
 
Hedeflerinin oteli 12 ay açık tutmak olduğunu dile getiren Kayni 1480 m2’lik 1200 kişi kapasiteli kongre merkezi ile toplantı ve kongre pazarına da hitap edeceklerini, bu anlamda Kuşadası Kongre Merkezi’nin de elini güçlendireceklerini söyledi. Kayni, ayrıca özel Spa paketleri ile de farklı bir müşteri kitlesini de otele çekmeyi hedeflediklerini belirtti.  
 
Adnan Menderes Havalimanı’na yakınlıklarının yanı sıra Kuşadası, Selçuk gibi merkezlere de yakın olmalarının avantaj sağladığına işaret eden Kayni, ayrıca kruvaziyer gemileri için de 3 günlük paketler hazırladıklarını ve kruvaziyer turistini de otele çekeceklerini söyledi.
 
Jolly Suınis’in Özdere’deki yeni otellerini iç pazarda pazarlıyor
 
Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ise, Jolly’nin turizmdeki 28 yıllık maratonu boyunca partner seçiminde son derece titiz davrandığına dikkat çekti. Mete Vardar, şöyle konuştu: “Bu titiz seçimimizin sonucu olarak bugün aralarında Sunis Hotels’in de yer aldığı Türkiye’nin en önemli ve hizmette sınırları zorlayan otelleriyle birlikte çalışıyoruz. Çünkü ‘Tüm Türkiye Jolly Tur ile Tatile’ misyonumuzun gerçekleşmesi için yüksek kaliteyle hizmet veren ve Türkiye’nin turizmini ileriye taşıyacak yatırımcılarla çalışmamız gerektiğine inanıyoruz. Sunis Hotels’in ile Antalya’daki işbirliğimizin yanı sıra İzmir Özdere’deki yeni otellerinde de birlikte çalışarak Türkiye turizmini ileriye taşıyacak adımlar atmaktan memnuniyet duyuyoruz.”
 
Ege bölgesinin iç pazardaki önemine dikkat çeken Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, Ege’nin Sunis benzeri yatırımlara ihtiyacı olduğunu vurguladı. Jolly Tur olarak Ege’deki paylarının son yıllarda yüzde 2 arttığını kaydeden Erkan, Özdere’nin de giderek daha çok ön plana çıkacağını söyledi.
 
20 Haziran akşamı İzmir Valisi Mustafa Toprak, Menderes Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu acenteler ve basın mensuplarının katılımı ile düzenlenen geceyle ön açılışı yapılan Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa’nın açılış gecesinde Sinan Özen ve Demet Akalın sahne aldı. ( turizmgazetesi)