CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TRABZON'DA OTEL AÇILIŞINA KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Tonya'da Suna Kepolu Ataman ve Atilla Ataman tarafından yapılan Foleya Mountain Resort Otel'in açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada yaylalarda daha fazla otel inşa edilmesi için Halk Bankası ve bakanlıklar aracılığı ile teşvikler sunacaklarını söyledi.Erdoğan, Trabzon yaylalarında otel yapımı için Halk Bankası'nın yanında bakanlıkların da destek vereceğini açıkladı.Erdoğan, Trabzon'da helikopter pistinin olmadığını dikkati çekerek, "Buraya bir helikopter pisti olmalı. Biz de bugün burada iki helikopterin ineceği yer olsa helikopterlerle buraya inerdik, bu da işaret fişeğidir. Ulaştırma Bakanımız bu işlerin piri. Bunlar da çok yüksek yatırım değil. Helikopterleri ile iş adamları gelecek" dedi.

'Trabzon merkezdeki otelleri de artırmamız lazım'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yıl turizmde patlama yaşadıklarını belirterek, " Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Nereden nereye... Doğu Karadeniz şu anda turist kaynıyor. Bu yayladaki konaklama başka olacak. Trabzon merkezindeki otelleri de arttırmamız lazım. Otel ne kadar artarsa turistler daha çok gelecek."diye konuştu.