ÇIRALI’DAN 2365MT.YE KOŞACAKLAR

ÇIRALI’DAN 2365MT.YE KOŞACAKLAR

“Tahtalı Run To Sky” yarışı için Olympos Teleferik Tesislerinde bir basın toplantısı düzenlendi. İZLEYİN!...

Geçtiğimiz yıl ilki yapaılan ve bu yıl ikincisi düzenlenevek olan “Mammut Tahtalı Run To Sky” yarışı 20-22 Mayıs tarihleri arasında Kemer’de gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili olarak Tahtalı 2365 mt. Olympos Teleferik tesislerinde bir basın toplantısı düzenlenerek, yarışjakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Düzenlenen basın toplantısına Mammut Run to Sky Organizasyon Komite Başkanı Polat Dede, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, Sportive A.Ş. İletişim ve Pazarlama Direktörü K. Burak Sarı, Antalya Atletizim İl Hakem Komitesi Başkanı Levent Saraçoğlu ve Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü katıldı.



Adrenalin tutkunu sporcular bir araya gelecek!

Dünyanın en güzel 10 plajından biri olarak kabul edilen Çıralı sahilinden, Dünyanın en uzun Teleferiklerinden birisi olan Olympos Teleferik tesislerinin de byklundupu 2365.mt. de son bulacak olan ve üç gün üç ayrı etapta gerçekleştirilecek olan “Mammut Tahtalı Run To Sky” yarışı adrenalin tutkunu sporcuları bir araya getirecek.

0 rakımdan 2365 metreye sadece yukarı doğru koşacaklar!

Mammut Run to Sky Organizasyon Komite Başkanı Polat Dede oldukça heyecanlı olduğunu ifade ederek, geçen yıl ilkini gerçekleştirdikleri yarışın büyüyerejk devam ettiğini belirterek destek veren sponsorlara teşekkrülerini sundu. Polat Dede yarış ile ilgili verdiği bilgilerde “ “Türkiye’nin ilk “skyrunning” yarışı olma özelliğini taşıyan “Mammut Tathatlı Run to Sky” ülkemizde koşu sporunu farklı bir boyuta taşımış, dağlarda ve patikalarda koşmanın güzelliğini insanlara yaşatmıştır. Bu sene 0 rakımdan 2365 metreye sadece yukarı doğru koşmayı deneyimleyecek 150 özel sporcunun sıradışı mücadelesine tanık oluyoruz. İkincisini düzenlediğimiz bu organizasyonda bize destek olan tüm sponsorlarımıza ve kişilere ayrı ayrı teşekkür ederiz. 19-22 Mayıs haftası herkesi bu organizasyona herkesi davet ediyoruz” dedi.



Barış ve dostluk adına koşacaklar!

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel ise yaptığı açıklamasında, organziasyonun Kemer’de gerçekleşrtiriliyor olmasının önemine dikkat çekerek “ Bu organziasyonun bölgemize katkısı oldukça büyük. Gün geçtikçe de katılım sayısı artıyor. Biliyorsunuz dünya sosyo ekonomik  ve siyasal anlamda gittikçe küreselleşiyor. Hatta terör olayları da küreseleşiyor. Dünyanın çeşitli ülkeleridde yaşayan insanlar bu tür organziasyonla Kemer’de bir araya gelmeleri ile dostluk, barış adına bir mesaj vereceklerdir”dedi.



En iyi organizasyonlarımızdan bir tanesi…

Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, zorlu geçen turizm sezonunda bu tip etkinliklerin önemli olduğuna dikkat çekerek “Polat Dede geçen sene bizlere geldiğinde oldukça heyecanlanmıştık. Bu organziasyon ile buraya yakışan en iyi organziasyon geldi demiştik. Zirveye Olympos teleferiğe en yakışan organzason budur dedik. Yarış saati geldikçe heyecanımız arttı. Katılımın da yükselmesi ile ilginin arttığınıgörmek bizi daha da heyecanlandırıyor. Geçen sene burada Ruslar birinci olmuştu. Bu tabi manidar. Bakalım bu sene kim birinci olacak. Bu yarışa katkı koyduğumuz için mutluyuz”



Sporu ve sporcuyu desteklemek olduğunun bilincideyiz!

Sportive A.Ş. İletişim ve Pazarlama Direktörü K. Burak Sarı “Sportive olarak, ülkemizi daha da ileriye taşımanın en önemli yollarından birinin sporu ve sporcuyu desteklemek olduğunun bilincideyiz. Bu anlamda, 22 şehirde 38 mağazamızla hizmet veren ve yılda 11 milyon müşteriye ulaşan Türkiye’nin en yaygın çok markalı spor perakendecisi Sportive olarak öncelikle her branşta sporu ve sporcuyu desteklemekten gurur ve mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Sportive’in Türkiye distribütörlüğünü yaptığı ve yarışmanın isim sponsorluğunu üstlenen dünyaca ünlü spor markası Mammut’un katkılarıyla bu sene ikinci kere düzenlenen ve adrenalin tutkunu sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği “Mammut Tahtalı Run To Sky” yarışmasının Türkiye’de dağcılık ve skyrunning faaliyetlerine öncü olarak bu branşta sporcu yetiştiren ve buluşturan çok önemli bir platform olduğunu düşünüyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese, tüm katılımcılara, sporculara ve destekçilerine teşekkür ediyorum” dedi.



“Mammut Tahtalı Run To Sky” yarışı hakkında...

•    Bu yıl ikinci kez düzenlenen yarışma Türkiye’nin ilk skyrunning yarışlarından biri olma özelliğini taşıyor.
•    “Tahtalı Run To Sky”, birçok yarıştan farklı olarak deniz seviyesinden başlayıp 2.365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın (Mount Olympos) zirvesinde sona eriyor.
•    Adrenalin tutkunu sporcuların ve sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği “Tahtalı Run To Sky” yarışması, üç ayrı kategoride düzenleniyor.
•    Tahtalı Run To Sky’ın 28 km uzunluğunda olan ve sadece yukarı doğru koşulabilen yarış parkuru, helenistik dönemden günümüze kadar ulaşan ve dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotalarından olan Likya Yolu’nu takip edecek şekilde hazırlanıyor.
•    Türkiye’de ilk defa düzenlenecek vertical kilometer yarışı olan “Tahtalı VK”, 5 km uzunluğunda ve 1000 metre irtifa kazancı olan parkuruyla yarı koşu yarı kaya tırmanışı şeklinde gerçekleştiriliyor.
•    Yine ilk kez düzenlenecek, 10 km uzunluğundaki Chimera Run halk yarışı ise Antik Olympos şehrinde ilk olimpiyat meşalesinin yakıldığı Yanartaş’tan başlıyor.