ÇİFTLERİN TERCİHİ AMSTERDAM, ÖĞRENCİLERİN TERCİHİ PARİS

Türkiye’nin online uçak bileti platformu Turna.com tarafından yayınlanan 2019 seyahat raporunda, uçak bileti alışkanlıkları hakkında dikkat çekici bilgiler bulunuyor. İstatistiklere göre 2019 yılında çiftlerin en çok seyahat ettiği şehir Amsterdam olurken öğrencilerin tercihi, adı romantizm ile özdeşleşen şehir Paris oldu.

ÇİFTLERİN TERCİHİ AMSTERDAM, ÖĞRENCİLERİN TERCİHİ PARİS

2017 yılından bu yana çiftlerin yurt dışındaki favorisi Amsterdam’ı, bu sene de liste başından hiçbir şehir düşüremedi. Listeyi Paris, Belgrad, Bangkok ve Phuket şehirleri takip etti. Çiftlerin 2019’da yurt içinde en çok uçtuğu 3 destinasyon ise İstanbul, İzmir ve Antalya oldu.

Öğrencilerin Favori Şehri Paris

Seyahat raporunun en değişken verilerine sahip öğrenci kategorisi, bu sene de farklı bir favori şehirle karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz yıllarda vizesiz Belgrad’a sıklıkla seyahat eden öğrenciler, seyahatlerinde 2018 yılında Londra’yı, 2019 yılında ise Paris’i tercih etti. Öğrencilerin Paris’ten sonra en çok uçtuğu başlıca destinasyonlar, Amsterdam, Londra, Frankfurt ve Roma oldu.

2019’un Yurt İçinde En Popüler Destinasyonu İzmir-İstanbul

Yurt içinde en çok seyahat edilen İzmir-İstanbul destinasyonunu sırasıyla İstanbul-Antalya, İstanbul-Adana destinasyonları takip etti. Çocuklu ve bebekli ailelerin yurt içinde en çok uçtuğu destinasyonlar İstanbul, İzmir ve Antalya oldu.

Yurt Dışında İstanbul-Bakü Destinasyonu Liderliğini Korudu

Son 3 senedir birinciliği kaptırmayan Bakü’yü, 2019’da Amsterdam, Kyiv ve Londra takip etti. Her sene olduğu gibi Almanya şehirlerinin yoğunlukta olduğu listede, Cidde, Beyrut ve Tunus’a seyahat edenlerin oranında da önceki senelere göre artış görüldü.

Yurt İçi Uçuşlarında Pegasus Hava Yolları, Yurt Dışı Uçuşlarında Türk Hava Yolları Tercih Edildi

Yurt içi destinasyonlarda %30’luk bir oranla Pegasus Hava Yolları tercih edilirken sıralamayı %26 ile Anadolu Jet, %25 ile Türk Hava Yolları takip etti.

Yurt dışı destinasyonlarında ise Türk Hava Yolları %32 ile en çok tercih edilen hava yolu firması oldu. Listeyi Pegasus Hava Yolları, Sun Express ve Atlas Global Hava Yolları takip etti.

2019’da Uçak Biletinin En Ucuz Olduğu Aylar Ocak, Şubat ve Mart

Uçak bileti fiyatlarının en ucuz olduğu dönemler Ocak, Şubat ve Mart ayları iken en pahalı aylar ise Temmuz ve Ağustos oldu. 2019 yılında yurt içi destinasyonlar için en çok uçak bileti satın alınan aylar sırasıyla Ocak, Haziran ve Kasım; yurt dışı destinasyonlar için Ağustos, Eylül ve Temmuz ayları oldu. Erken rezervasyon indirimlerinden faydalanarak uçak bileti satın alan yolcular, geçtiğimiz senelere göre artış gösterdi.

2019’un En Ucuz ve En Pahalı Biletleri

Yılın en ucuz tek yön bileti, yurt içinde Adana-Antalya destinasyonunda 36,93 TL’ye satıldı. 77,97 TL’ye satılan Ankara-İstanbul bileti ise en ucuz gidiş-dönüş bileti oldu. Yurt dışı destinasyonunda satılan en ucuz tek yön bilet 156,07 TL’ye Antalya-Hannover uçuşu olurken 320,24 TL’ye satılan İstanbul-Atina bileti ise en ucuz yurt dışı gidiş dönüş bileti oldu.

Yılın en pahalı tek yön gidiş bileti, 15.973 TL’ye İstanbul-Dubai destinasyonunda satıldı. Gidiş-dönüş yönünde en pahalı uçak bileti, 21.077 TL’ye İstanbul-Los Angeles destinasyonunda satıldı.