ÇANAKKALE’NİN EVLATLARI SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Tarihin en kanlı savaşı ile anılan Barış Kenti  Çanakkale,  her yıl olduğu gibi bu yıl da gerek yurt içinden gerekse de yurt dışından gelen çok sayıda yerli ve yabancıya ev sahipliği yapıyor. Çanakkale İskele meydanında yer alan ve Kale grubu tarafından hazırlanan Çanakkale'nin Evlatları adlı interaktif resim sergisi gelen konuklar tarafından büyük ilgi görüyor. Sergiye ilginin büyük olduğu gözlemlenirken, 1915’teki Çanakkale Zaferi’i ile ilgili bazı belgeler, bilgiler ve görüntüler dijital bir ortamda gelenlere sunuluyor.





Kale grubu tarafından hazırlanan Çanakkale’nin Evlatları belgesel ve web sitesi projelerinin yeni bir adımı olan interaktif sergi 17 Mart 2016 tarihinden bu yana Çanakkale İskele Meydanı’nda ziyaretçileri o yıllara götürüyor. Serginin bir yıl boyunca burada kalacağı ve gelen konuklara ücretsiz açık olacağı öğrenildi.





Sergide Çanakkale Savaşları ve Çanakkale Savaşı'ndaki yaşanmış hikayeler interaktif ortamda görsel ve sesli olarak gelen konuklara sunulurken, savaştan kalma bazı eserler de sergiye katılanları o günlere taşıyor.